E DOLIU în România: La MIEZUL NOPŢII a mai căzut o STEA…

Zi tristă pentru România. O emblemă a ţării a murit luni, 18 februarie, după o perioadă dificilă și plină de suferință.

Este vorba de Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, fost campion național și antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina, a încetat din viață luni, 18 februarie, după o grea și îndelungată suferință.

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Chițu a primit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Câmpina” în anul 2002 pentru performanțele sale sportive. În 2017, acesta a primit și titlul de „Cetățean de onoare al orașului Breaza”.

Fostul campion național a început motocrosul de performanță la Clubul Poiana Câmpin în anul 1962. În 1964, el a plecat la Steaua București, unde a rămas până în anul 1975, când a revenit la Poiana Câmpina, unde a îndeplinit și funcția de antrenor.

A fost declarat cel mai bun sportiv al României la motocros în trei ani consecutivi: 1971, 1972 și 1973. Palmaresul său numără șapte titluri de campion național, cinci titluri de campion balcanic, a câștigat o etapă a Cupei Mondiale, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona, în 1970, precum și Cupa Prietenia, în 1971 și 1973.

Între anii 1982 și 1989, a fost antrenor al lotului național al României. După 1975, Chițu a început o carieră în bobul de performanță ca pilot. A fost campion național la bob două persoane și vicecampion național la bob patru persoane.

Chițu a preluat echipa de fotbal Poiana Câmpina pe care a patronat-o până în anul 2008, atunci când, din motive financiare, clubul s-a desființat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.