E INTERZIS să mai faci asta din cauza stării de URGENȚĂ. Aveți GRIJĂ

De LUNI, e INTERZIS să mai faci asta din cauza stării de URGENȚă. Aveți GRIJĂ

Instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea mediului de viață, este spre binele tuturor. Fac apel la calm și solidaritate, este momentul să fim uniți, toleranți, să ne ajutăm fiecare. Instituțiile statului suntem și rămânem la datorie.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri, este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor. Este nevoie de colaborarea fiecăruia, trebuie să acționăm cu calm și responsabilitate și cu grijă.

Să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare. Limitați contactul cu alte persoane, informați-vă doar din surse oficiale, nu contribuiți la mesaje de panică, scrise de oameni inconștienți sau cu interese obscure! Susțineți eforturile autorităților! Situația este sub control”, a transmis ministrul de Interne în cadrul conferinței de presă susținute duminică.

Ce nu mai ai voie să faci începând de luni, 16 martie 2020

Conform Constituției României, starea de urgență implică adoptarea unor măsuri restrictive, menite să protejeze cetățenii într-o situație de criză, cum este epidemia de coronavirus. Chiar dacă până la ora redactării acestui material nu au fost anunțate oficial interdicții ale unor drepturi, recomandările făcute de autorități în toată această perioadă rămân în vigoare, astfel că românii au obligația să le trateze ca atare.

Recomandări emise de Grupul de Analiză față de următoarele 5 situații întâlnite sau care pot apărea în urma evoluției situației generate de infectarea cu virusul COVID-19 (coronavirus):

  1. Postașii în relație cu persoane aflate în autoizolare
  2. Echipe de intervenție (apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixă) în relație cu persoane aflate în autoizolar
  3. Șoferi de tir din zone roșii și galbene
  4. Cine este contact apropiat al unui caz confirmat
  5. Plan de continuitate în instituții/infrastructuri critice

1. Postașii în relație cu persoane aflate în autoizolare

Persoane aflate în autoizolare:

  • Persoane sănătoase sosite din zonele galbene declarate afectate, persoane despre care se presupune că au avut un contact cu un caz confirmat necunoscut
  • Persoane sănătoase care au fost depistate în cursul anchetei epidemiologice si despre care se știecă au avut contact apropiat cu un caz confirmat cunoscut

Recomandări pentru personalul Postei Romane desemnat prin procedura proprie să facă parte din echipele de distribuire mecanizată:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.