E oficial: Aeroportul Internațional Maramureș a redevenit funcțional din 21 iunie

Miercuri, 20 iunie, R.A. ROMATSA a emis decizia prin care Aeroportul Maramureș redevine operațional de joi, 21 iunie 2018, prin procedura de apropiere instrumentală NDB RWY 09. Dragoș Titea, reprezentant ROMATSA și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor a declarat că a semnat această decizie cu mândrie și plin de încredere că, împreună cu reprezentanții administrației județene, Aeroportul Internațional Maramureș va deveni principala poartă de intrare în județ, ducând la dezvoltarea economiei locale.

”Fără implicarea și susținerea Guvernului României, a Ministerului Transporturilor, a R.A. ROMATSA, a Autorității Aeronautice Civile Române și a Consiliului Județean Maramureș, această decizie nu s-ar fi concretizat.  Mulțumim tuturor acestor factori de decizie care sprijină județul Maramureș, iar în curând vom reveni cu detalii și despre reluarea zborurilor”, a declarat Dragoș Titea.

Și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a dorit să adreseze mulțumiri RA ROMATSA și Autorității Aeronautice, care au fost alături de Consiliul Județean Maramureș și de reprezentanții Aeroportului Internațional Maramureș. ”Vom mulțumi pentru întreaga activitate depusă în aceste ultime luni lui Dragoș Titea, reprezentant ROMATSA, dar și lui Dorin Buda, directorul Aeroportului Maramureș. Am mai făcut un pas, dar încă avem un drum de parcurs pentru a dezvolta activitatea Aeroportului Maramureș. Este vorba despre finalizarea procedurilor de acreditare pentru celelalte proceduri de zbor aflate în analiză, finalizarea negocierilor pentru reluarea curselor interne, continuarea și finalizarea negocierilor pentru cursele internaționale, dezvoltarea capacităților cargo ale Aeroportului și depunerea cererii de finanțare pentru construcția noului terminal al Aeroportului. Veștile bune continua să vină, deși mulți maramureșeni sunt încă sceptici. A fost o vreme lungă de așteptare, vorbim de doi ani și jumătate, dar la mijloc a fost o investiție de 20 de milioane de euro. A mai rămas doar puțin timp până vom reuși cu adevărat să dezvoltăm durabil activitatea Aeroportului și toate acreditările necesare să fie obținute”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.