E OFICIAL!!! PPE cere pregătiri de război cu Rusia

armataCa reactie la criza ucraineana, anumiti eurodeputati estimeaza necesara pregatirea unui razboi impotriva Rusiei, in ciuda faptului ca Moscova a subliniat in mai multe randuri ca nu a fost parte in conflictul din Ucraina si nu a existat niciun fel de implicare in acest sens.

In timpul reuniunii de miercuri a Partidului Popular European (PPE), formand un grup major in sanul Parlamentului European, participantii au estimat ca ”cea mai buna politica de descurajare fata de Rusia ar consta in pregatirea unui razboi”, raporteaza EurActiv, citat de Sputnik. ”Noi trebuie sa lasam clar sa se inteleaga ca suntem pregatiti pentru un razboi”, a declarat directorul Centrului de studii europene al PPE, deputatul Roland Freudenstein, acuzand Rusia ca ar pune sub semnul intrebarii valorile europene.

In continuarea acestor declaratii belicoase, deputatii Tunne Kelam si Cristian Dan Preda au sustinut ca Rusia a fost ”dusmanul Uniunii Europene”. Cei doi l-au acuzat pe presedintele Vladimir Putin  ca a desfasurat o politica externa ”agresiva”, in cadrul careia ”tarile baltice si Transnistria au fost tinte”, in ciuda dezmintirilor oficiale de la Moscova. La finalul reuniunii, deputatii grupului PPE au evocat implementarea ulterioara a sistemelor scuturilor antiracheta si antiaeriene in tarile Europei de Est. Acest gen de declaratii ale eurodeputatilor vin ca raspuns la criza ucraineana. Rusia a insistat in repetate randuri ca nu este implicata in conflictul din Ucraina, in ciuda acuzatiilor Occidentului cu privire la sprijinul direct oferit separatistilor pro-rusi. Partidul Popular European (PPE), cel mai influent partid European,  regrupeaza la scara continentului un ansamblu de formatiuni politice de dreapta si centru-dreapta, dispunand de un grup in Parlamentul European si Adunarii parlamentare a Consiliului Europei

Achizitia rachetelor antiaeriene americane Patriot de catre autoritatile poloneze este un avertisment pe care NATO il adreseaza Rusiei, estimeaza analistii militari intervievati de Sputnik. Potrivit acestora, livrarea de rachete Patriot este un mijloc pentru NATO sa-i reaminteasca Rusiei articolul 5 (aflat inca in vigoare) din carta Aliantei, in virturtea caruia un atac armat impotriva unuia sau mai multor aliati este considerat un atac direct asupra ansamblului Aliantei Nord Atlantice. Rachetele Patriot vor echipa sistemul de aparare antiracheta polonez ”Vistula”, al carui cost total este de 2,8-3,4 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.