E Oficial! timbrul de mediu este o taxă ilegală!

masiniInstituția de justiție cu sediul în Luxemburg a decis la începutul acestei săptămânii ca achitarea timbrului de mediu pentru mașinile din import este ilegală, relatează ziuanews.ro.

Taxa a fost impusă de către Rovana Plumb, în perioada când era ministru al Mediului, iar Curtea Europeana de Justiție din Luxemburg o consideră discriminatorie, fapt pentru care a decis că scutirea de la plata timbrului auto favorizează vânzările de autoturisme second hand si descurajează importurile de vehicule similare, ceea ce contravine legislației europene.

Mulți români vor putea să-și recupereze banii plătiți ilegal pentru mașinile aduse de afară. Instanța europeană s-a pronunțat, marți, în speța Manea, chestionată fiind de Curtea de Apel Brașov, prin care Mihai Manea a reclamat faptul că pentru o mașină pe care a dorit să o aducă din Spania, statul i-a cerut achitarea timbrului de mediu. El a reclamat că pentru mașinile second-hand înmatriculate între 1. 01. 2007 si 1.01.2013 taxa este zero.

Între anii  2007-2013, taxa auto a fost schimbata de mai multe ori, deoarece nu era conformă cu regulile Uniunii Europene. Avocatul general al Curții de Justiție din Luxemburg, Maciej Szpunar, a spus că introducerea timbrului de mediu este o modalitate incorectă a statului de a-si îndeplini obligațiile legale.

Să sperăm că astfel de taxe ilegale nu vor reveni sub alte forme pentru a eluda legislația europeană.

Sursa: infoalert.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.