Mediul de afaceri reprezentat la aniversarea Chinei

Foto credit: Ambasada Chinei în România
Foto credit: Ambasada Chinei în România

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Maramureş, Florin Bancoş a fost invintatul Ambasadei Chinei la Bucureşti, unde s-a marcat cea de-a 74-a aniversare a proclamării Republicii Populare Chineze (RPC).
Un număr restrâns de firme din judeţul Maramureş, menţin bune relaţii economice cu statul chinez , deşi, acestea trec printr-o uşoară de regresie în urma crizei sanitare. Oamenii de afaceri sunt optimişti că, vechile relaţii economice dintre cele două părţi vor fi reluate la un nivel mult mai bun şi cu efecte pozitive.

În faţa invitaţilor, ambasadoroul Han Chunlin a spus că cele două ţări, România şi China, pot contribui armonios la o bună dezvoltare economică.
„După cum spune un vechi proverb chinezesc, ‘Cu o singură inimă și o singură minte, putem realiza tot ceea ce aspirăm.’ Istoria și practica au dovedit că prietenia dintre China și România are o temelie solidă, iar cooperarea chino-română are un potențial uriaș. Împreună, China și România vor aduce o contribuție și mai mare la promovarea păcii și dezvoltării mondiale” a declarat Han Chunlin.
Diplomatul chinez a subliniat că va fi continuată colaborarea pe toate palierele pentru a avea un parteneriat de prietenie şi colaborare cât mai stabil.
„Ambasada Chinei și eu personal vom continua să depunem eforturi laolaltă cu prietenii români din toate domeniile, să valorificăm pe deplin platformele și mecanismele precum #BRI și Cooperarea #China-#CEEC pentru a promova în mod cuprinzător schimburile și cooperarea chino-română în toate domeniile și pe toate palierele, pentru ca prin și mai multe rezultate concrete să aducem beneficii și mai mari celor două țări și popoare, și să promovăm Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare dintre China și România să înainteze în mod stabil” a mai precizat Han Chunlin.

Leontin Cupar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.