Economisește timp: organizează-ți taskurile eficient!

În ziua de astăzi toată lumea este din ce în ce mai ocupată, motiv pentru care și timpul este tot mai prețios. Din acest motiv, trebuie să ai o organizare cât se poate de eficientă, tocmai pentru a avea răgazul necesar pentru a-ți desfășura toate treburile, dar și timp pentru tine și pentru activitățile care îți fac plăcere. 

 Iată tot ce trebuie să faci dacă vrei să fii mult mai organizat în ceea ce privește timpul tău: 

 1. Scrie tot ce ai de făcut

 Indiferent dacă ești adeptul tehnologiei sau a agendelor, e important să scrii tot ce ai de făcut într-o zi sau chiar într-o săptămână. În acest fel creierul tău va putea să conștientizeze lucrurile, iar mai apoi vei putea să prioritizezi taskurile în funcție de importanța și urgența acestora. Mai mult, pentru partea profesională, ar fi de preferat să utilizezi o aplicație de task management, tocmai pentru a fi sigur că nu vei uita nimic și că vei duce totul la bun sfârșit. 

2. Creează-ți un sistem pentru a nu pierde timpul

 Un om își poate pierde concentrarea cu ușurință și, pe lângă asta, de cele mai multe ori unele persoane tind să amâne rezolvarea unor taskuri. Astfel, pentru a fi cât mai eficient poți apela la tehnica de lucru ce constă în 30 de minute în care lucrezi, iar 5-10 minute în care iei pauză. Mai mult, încearcă să nu te apuci de mai multe lucruri odată, căci nu vei face decât să te aglomerezi. 

  1. Folosește-te de tehnologie și de dispozitive electrice

 Dacă îți dorești să câștigi timp, atunci un lucru pe care îl poți face este să te folosești de dispozitivele electrice care pot face treaba în locul tău. Astfel, poți alege să achiziționezi un multicooker, care să prepare mâncarea în timp ce tu faci altceva sau poți alege un aspirator de la Altex, tip robot, pe care îl poți programa să curețe casa în timp ce ești plecat. Asemenea alegeri îți vor crea mult mai mult timp, pe care tu îl poți utiliza într-un mod mult mai productiv. 

 4.Nu face totul singur 

E important să știi că nu totul trebuie să realizezi totul de unul singur. De aceea, învață să împarți taskurile casnice cu familia ta sau cu cei cu care locuiești, iar în ceea ce privește partea profesională asigură-te că lucrezi echilibrat și că ai posibilitatea de a te bucura și de viața ta personală. 

  1. Creează-ți obiceiuri 

Odată ce ai creat niște rutine în viața ta vei observa că vei reuși să îți duci la îndeplinire toate activitățile propuse. Mai mult, în acest fel și corpul tău se va obișnui cu stilul tău de viață și vei avea mult mai multă energie.  

Timpul e una dintre resursele pe care nu le poți cumpăra, deci asigură-te că ai grijă de el și îl folosești cât mai bine. 

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.