Edilul de Ariniș, Gheorghe Mureșan a fost reconfirmat președintele Ligii Aleșilor Locali ai PSD Maramureș

liga alesilor PSDGabriel Zetea: Edilul de Ariniș, Gheorghe Mureșan a fost reconfirmat președintele Ligii Aleșilor Locali ai PSD Maramureș”

În urmă cu câteva zile, Liga Aleșilor Locali a PSD Maramureș și-a stabilit structura internă de conducere, în prezența președintelui filialei județene a social-democraților, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean. Întâlnirea de alegeri s-a desfășurat în localitatea Ariniș, iar primarul comunității, Gheorghe Mureșan a fost reconfirmat președinte al acestei structuri. Totodată, în funcțiile de vicepreședinți au fost numiți Ioan Pasere, primar al comunei Strâmtura, Ioan Herbil, primarul din Rona de Jos, Ioan Buda, primar al comunei Lăpuș, Bogdan Pop, edilul din Oarța de Jos, Florian Luca, primarul din Sălsig, Gheorghe Buda, viceprimarul orașului Șomcuta Mare și Dumitru Marinescu, viceprimarul orașului Tăuții Măgherăuș.Trezorier a fost ales Gavrilă Dologa, din Săcel, în timp ce secretar a fost desemnat consilierul județean al PSD, Cosmin Butuza.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că Liga Aleșilor Locali s-a transformat, în ultimii trei ani, într-o adevărată platformă de dezbatere a problemelor comunităților locale. ”Am avut, de-a lungul timpului, plăcuta surpriză să văd propuneri concrete transmise prin intermediul parlamentarilor PSD Maramureș, care s-au transformat în îmbunătățiri la legislația în vigoare. Faptul că propunerile lor sunt întotdeauna bine argumentate este meritul primarului Gheorghe Mureșan și al echipei de primari și consilieri ai PSD. Propunerile Ligii Aleșilor Locali ai PSD se bazează pe experiența muncii de zi cu zi în folosul comunității”, a explicat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Gheorghe Mureșan: ”Proiectele Ligii Aleșilor pentru 2016 sunt câștigarea alegerilor locale și apoi a celor parlamentare”

Proaspăt reconfirmatul președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PSD Maramureș, primarul comunei Ariniș, Gheorghe Mureșan a declarat că întâlnirea a decurs normal, ca între colegi, iar la final s-au stabilit țintele cele mai importante ale anului 2016: câștigarea alegerilor locale, iar apoi a alegerilor parlamentare. ”Am fost reconfirmat de colegii mei social-democrați pentru al treilea mandat și doresc să le mulțumesc pentru votul de încredere. Și îi mulțumesc și președintelui PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, că a fost alături de noi la aceste alegeri. Liderul nostru este cel care s-a luptat la Ministerul Dezvoltării și la Guvern, pentru ca unitățile administrativ-teritoriale să primească bani, așa cum nimeni nu a mai făcut-o până la el. În cazul președintelui nostru, tinerețea se îmbină cu profesionalismul, iar rezultatele sunt vizibile în fiecare comunitate. La nivelul Ligii Aleșilor Locali vom începe pregătirea campaniilor electorale, vom aborda cu seriozitate confruntările politice de anul viitor. Vom stabili întâlniri zonale, prima urmând să fie în comuna Strâmtura, peste deal, la colegul nostru, Ioan Pasere”, a declarat primarul comunei Ariniș, Gheorghe Mureșan.

 Gabriel Zetea: ”Guvernele de dreapta au clamat voturile ardelenilor și au oferit sprijin exclusiv Clujului, însă noi am reușit să schimbăm optica MDRAP”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că susținerea proiectelor și programelor de dezvoltare ale comunităților locale din Maramureș a reprezentat prioritatea absolută a organizației județene a PSD. ”Am încercat în ultimii trei ani, prin seriozitate constantă și profesionalism, să accesăm fonduri pentru finanțarea proiectelor ce au zăcut, ani de zile, pe rafturile ministerelor. Și vorbim de rezultate care astăzi se văd. Anual, primim de patru – cinci ori mai mulți bani pentru finanțarea proiectelor locale: infrastructură rutieră, consolidări și aducțiuni de apă, reabilitarea școlilor și a grădinițelor. În sfârșit, putem vorbi în Maramureș despre proiecte finalizate și nu doar promisiuni.

În timp ce guvernele de dreapta au clamat voturile ardelenilor și au oferit sprijin exclusiv Clujului, mă bucur că noi am reușit să schimbăm optica Guvernului și a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Astfel, Maramureșul, Satu Mare, Bistrița și Sălajul au beneficiat, în ultima perioadă, de mult mai mulți bani decât până în 2012. Modificarea legii finanțelor publice, care prevede acordarea de sume mai mari pentru echilibrarea bugetelor comunităților mai puțin favorizate este o politică social-democrată, o politică de stânga, o politică prin care se încearcă, în mod firesc, o dezvoltare echilibrată a tuturor localităților din România.

Fiecare cetățean al României are dreptul să beneficieze de facilități moderne și să aibă acces la un nivel de trai decent”, a explicat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.