Educaţie rutieră la Grădiniţa din Suciu de Sus

Copiii din Suciu de Sus şi-au întrerupt joaca pentru a discuta despre reguli rutiere şi au renunţat la jucării pentru a încerca caschetele poliţiştilor. 

Siguranța rutieră a copiilor, categorie specială de participanți la trafic, vulnerabilă în privința accidentelor rutiere şi cu reacții imprevizibile pentru conducătorii auto, constituie una dintre priorităţile poliţiştilor maramureşeni. Astfel, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus s-au întâlnit cu copiii din localitate pentru a discuta diferite aspecte legate de siguranţa lor.

Cei mici au fost învăţaţi să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens sau cele unde nu circulă maşini.

De asemenea poliţiştii i-au sfătuit pe copii să se deplaseze doar pe trotuar, iar acolo unde nu există trotuare, să circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului şi le-au explicat semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a culorilor semaforului.

Prin astfel de activităţi se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.