Eficientizarea termică și structurală a blocurilor, o prioritate pentru SEINI! FOTO

13020140_1257017777649360_780981970_nPe agenda de lucru a primarului din Seini, Gabriela Tulbure, implementarea proiectelor cu finanțare europeană,  pentru eficientizarea termică și structurală a blocurilor din localitate este o prioritate.

O nouă întâlnire de lucru s-a desfășurat în localitatea Seini, ședința care a avut loc la Centrul Ro-Ua din localitate, inițiatorul întâlnirii  a fost primarul, d-na Tulbure Gabriela , alături de ea au participat locuitori și  reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din oraș.

Obiectivul principal al întâlnirii  a fost identificarea posibilităților care duc la  creșterea  eficenței termice a tuturor blocurilor din Seini.

Clădirile aflate în stadiul actual necesită  măsuri de reabilitare termică : izolarea termică a pereţilor exteriori,  înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existentei şarpantei,  izolarea termică a planşeului peste subsol,  lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa blocului de locuinţe, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică,  lucrări de refacere a finisajelor anvelopei.

12992860_1257017770982694_906240410_nDacă este necesar  se pot executa şi  lucrări de intervenţie, justificate din punct de vedere tehnic în expertiza tehnică şi în auditul energetic:  lucrări de reparaţii la elementele de construcţie care prezintă potenţial pericol de desprindere şi afectează funcţionalitatea blocului de locuinţe, inclusiv de refacere în zonele de intervenţie și  lucrări de intervenţie la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzire aferentă părţilor comune ale blocului de locuinţe, acolo unde este cazul.

D-na primar, Tulbure Gabriela a menționat că :„Implementarea proiectelor  pentru eficientizarea termică a blocurilor din localitate ,  finanţate fie prin Programul Operațional Regional și programul națonal de reabilitare a locuințelor, reprezintă o prioritate pentru comunitate” .

În ceea ce priveşte finanţarea conform normelor programului de reabilitare termică, 50% din cheltuieli vor fi suportate din bugetul de stat, 30% din cel local, iar 20% din cheltuieli vor fi acoperite de asociaţiile de proprietari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.