El este adolescentul care poate muri daca adoarme. Baiatul, diagnosticat cu o boala bizara

Un tanar care sufera de o boala rara, a sfidat moartea dupa ce medicii i-au dat, la nastere, sase saptamani de viata, iar de atunci au trecut 18 ani. Unul dintre simptomele afectiunii este ca daca adoarme, va inceta sa respire.

BBC prezinta povestea lui Liam, un adolescent din Marea Britanie, care sufera de Sindromul de hipoventilatie centrala congenitala, o boala extrem de rara de care sunt afectati in jur de 1.500 de oameni din lume.

Cand s-a nascut, medicii au spus ca va trai sase saptamani, insa parintii lui au luat toate masurile posibile ca sa-l tina cat mai mult in viata.

Liam se bazeaza pe un ventilator ca sa-l tina in viata, atunci cand doarme. El este insotit in permanenta de un ingrijitor, in caz ca ceva nu merge cum trebuie. De asemenea, foloseste un pat electric.
Desi abilitatile sale cognitive sunt mai mici decat ale celorlalti oameni, el a reusit sa se dezvolte aproape ca un adolescent normal. Baiatul este pasionat de lego si ii place sa se joace pe calculator.

Momentan nu se stie cum ii vor fi afectate abilitatile de a invata pe termen lung, dar nici ce speranta de viata are acum.

Sindromul de hipoventilatie centrala congenitala, boala numita si sindromul Blestemului lui Ondine este o maladie respiratorie, caracterizata prin sistarea respiratiei in mod subit in timpul somnului.

A fost numit dupa mitul Ondinei, o nimfa de apa, care avea un amant muritor infidel. El i-a jurat ei ca fiecare respiratie a lui e o marturie a iubirii sale, iar cand acesta a calcat stramb, ea l-a blestemat sa uite sa respire in timpul somnului. Barbat si-a gasit astfel sfarsitul.

stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.