Elevi în practică la Jandarmeria Maramureş!

jandarmiÎncepând cu data de 08 iunie a.c.,  doi elevi din anul întâi de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei doi elevi ai şcolii militare desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ, fiind prezentate şi unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.

Elevii au fost repartizaţi să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la misiuni de ordine şi siguranţă publică  pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni şi vor fi îndrumaţi pe perioada stagiului de practică de tutori jandarmi – ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, din cadrul structurilor la care au fost repartizaţi.

Ei vor desfăşura activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practică, elevii vor fi apreciaţi cu calificative în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.

Cei doi studenţi jandarmi sunt originari din Cavnic şi Mireşu Mare, fiind selecţionaţi şi recrutaţi la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, iar la absolvirea şcolii militare vor fi încadraţi în unităţi ale Jandarmeriei Române.

„Fiind la început de drum, mărturisesc  că sunt foarte încântat de faptul că mi-am ales o carieră militară – jandarm, fiind adeptul disciplinei, punctualităţii şi respectului. Sunt nerăbdător să pun în practică cunoştinţele teoretice acumulate  în şcoala militară” a precizat Răzvan B., unul dintre elevii stagiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.