Elevii ar putea începe şcoala cu o săptămână mai devreme!

prima zi de scoalaMinistrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a afirmat vineri că ia în calcul ca școala să înceapă cu o săptămână mai devreme începând cu anul școlar 2016-2017.

Am avut chiar acum o jumătate de oră o discuție cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, care au avut o solicitare extrem de pertinentă și de matură: au solicitat ca începerea anului școlar să fie cu o săptămână mai devreme, dar au solicitat ca acest lucru să se facă începând cu anul școlar 2016-2017, nu de acum. Este o solicitare înțeleaptă pentru că este mult prea târziu pentru a anunța o schimbare atât de importantă la nivelul calendarului școlar. Sunt planificate foarte multe activități specifice sistemului de educație deja luând ca referință pentru începerea anului școlar data de 15 septembrie„, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu într-o conferință de presă.

El a adăugat că ia în calcul această modificare.

Eu, personal, iau în calcul această modificare, pentru că sunt foarte multe argumente prezentate de către elevi (…), pe care le apreciez ca fiind în avantajul procesului de învățământ„, a spus ministrul.

Cîmpeanu a precizat că ordinul de ministru în acest sens poate să îl pregătească de acum.

Eu sunt convins că, dacă vom agrea cu cei implicați, indiferent cine va rămâne ministru, va rămâne ordinul așa cum el este agreat cu cei implicați„, a afirmat ministrul Educației.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.