Elevii clasei a IV-a A de la Școala ”I.L. Caragiale” au participat la o lecție inedită de istorie

I.L. CaragialeElevii clasei a IV-a A, de la Școala ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare au avut parte de o lecție inedită de istorie. Învățătoarea clasei a IV-a A, Eugenia Pampa, care este și directorul adjunct al unității de învățământ, a dorit să îi atragă pe cei mici în frumusețea instoriei românilor, dat fiind faptul că, începând din acest an școlar, elevii vor studia pentru prima oară la clasă materia ”Istorie”.

Eugenia Pampa, învățătoarea clasei a IV-a A a declarat că în urma vizitei la muzeu, copiii au rămas foarte încântați și așteaptă cu interes orele de istorie. ”M-am gândit că cel mai frumos mod de a-i face să iubească istoria poporului nostru, tradițiile și obiceiurile din strămoși, cultura noastră și, totodată, de a le stârni curiozitatea, este de a lua contact direct cu instituția muzeului. În cadrul programului de educație muzeală ”Muzeul Viu”, inițiat de Muzeul de Istorie din Baia Mare, întreg colectivul clasei a IV-a A a participat la o altfel de lecție de istorie. Aici am luat contact cu izvoarele scrise și nescrise ale istoriei, am vizitat secțiile instituției, iar muzeograful care s-a ocupat de grupul nostru a inițiat un dialog cu elevii, care s-a dovedit a fi unul deosebit de interesant.

I.L. Caragiale1Cel mai interesant moment a fost cel în care au avut ocazia să vadă îmbrăcămintea unui ostaș roman și a unui dac, să atingă zalele, platoșa și scutul, care au dăinuit peste veacuri. Atelierul este coordonat de dr. Marius Ardelean, muzeograf, iar reprezentanții Muzeului de Istorie au lansat o altă invitație către noi, respectiv aceea de a participa, în intervalul aprilie – mai 2016, la un nou program ce va demara în cadrul instituției muzeului”, a declarat prof. Eugenia Pampa, învățătoarea clasei a IV-a A și director adjunct al Școlii ”I.L. Caragiale” Baia Mare.

Felicia Bodea, purtător de cuvânt al Școlii ”I.L. Caragiale” Baia Mare

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.