Elevii clasei pregătitoare de la Secţia Germană a Şcolii Generale Nr. 12 au fost entuziasmaţi de expoziţia de reptile

galacticO săptămână cu adevărat altfel au avut şi elevii clasei pregătitoare de la Secţia Germană a Şcolii Generale Nr. 12 din Baia Mare, cunoscută azi sub numele de Şcoala „Dr. Victor Babeş”. Alături de Frau (n.r. învăţătoare în limba germană) Zsuzsuanna Sink, prichindeii care se familiarizează cu obiceiurile şi cultura nemţească au participat la o serie de activităţi pline de savoare. „Fiind vorba despre clasa pregătitoare şi gândindu-ne la vârsta copiilor, putem spune că, în această perioadă, interesul lor este foarte crescut pentru tot ce e nou. Am gândit pentru ei, în acest interval, un program care să-i motiveze şi să le atragă atenţia în acelaşi timp. Astfel, luni, 6 aprilie, împreună elevii mei am combinat obiceiurile nemţeşti cu cele româneşti şi astfel, după ce am vopsit şi încondeiat ouăle de Paşte, le-am agăţat în copăcel, pe crengi. Marţi am ajuns la expoziţia de reptile din Gold Plazza, iar pe această cale doresc să felicit organizatorii pentru tot ce oferă publicului în cadrul acestui eveniment. Am făcut şi plimbări în acea zi, pentru ca cei mici sî îşi consume surplusul de energie. Miercuri, cu ajutorul unor părinţi binevoitori, am ajuns şi la Fabrica de ciocolată Galactic, din Baia Sprie. Elevii au avut ocazia să vadă cum se pregăteşte acest produs atât de iubit atât de cei mari, cât şi de cei mici. Ziua de joi ne-a dus paşii în Parcul Municipal Regina Maria şi, pe această cale, ţin să felicit responsabilii de curăţenie a oraşului pentru că putem să ne mândrim cu un parc cu adevărat deosebit. Vineri, în ultima zi a Şcolii altfel, elevii clasei pregătitoare pot să îşi aducă jucării de acasă, fiindcă, să nu uităm, aceştia abia au ieşit de pe băncile grădiniţei. Această „săptămână altfel” este binevenită, deoarece în cadrul diverselor activităţi extracurriculare pe care le organizăm, reuşim să dezvoltăm aptitudinile fiecărui copil şi să realizăm ce talente deosebite are fiecare dintre elevii noştri”, a explicat Frau Zsuzsuanna Sink.

 

Elevii clasei a V-a, la Opera din Cluj

Activităţi interesante au făcut şi foştii elevi ai lui Frau Zsuzsuanna Sink, şcolari acum în clasa a V-a la Secţia Germană, în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Miercuri, spre exemplu, clasa pregătitoare şi clasa a V-a au vizitat împreună Fabrica de ciocolată Galactic, din Baia Sprie, după care cei mari au avut programe specifice vârstei lor. O acţiune specială a fost realizată tot la această clasă, prin implicarea unui părinte, iar atât băieţii, cât şi fetele au înşirat mărgele. Joi dimineaţa, elevii clasei a V-a, Secţia Germană, de la Şcoala „Dr. Victor Babeş” din Baia Mare

au luat drumul Clujului, pentru a merge la Operă împreună cu profesoara de muzică, Ema Paşca. Nu este un caz singular acesta, fiind cunoscut faptul că profesoara Paşca se implică foarte mult în activităţi care duc la formarea şi caracterul elevilor pe care îi pregăteşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.