Elevii claselor a VIII-a de la Școala ”Ion Luca Caragiale” Baia Mare spun ”NU” drogurilor!

eric1Să spunem ”NU” drogurilor! Să nu lăsăm drogurile să ne afecteze viața! Să învățăm că o viață în slujba drogurilor, înseamnă o viață mai puțin în slujba societății! Drogurile ne subjugă, consumatorii de droguri nu mai sunt oameni liberi! Dependența ucide!, acestea sunt doar câteva dintre mesajele pe care elevii claselor a VIII-a, de la Școala ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare, coordonați de diriginții de la clasă, prof. Maria Țânța (clasa a VIII-a A) și prof. Felicia Bodea (clasa a VIII-a B) le transmit celor din anturaj, dar și elevilor mai mici.

Conducerea Școlii Generale ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare, reprezentată prin director Radu Bogoviț, director adjunct Eugenia Pampa a fost de acord ca elevii claselor a VIII-a să fie cuprinși în acțiunea Departamentului Antidrog Maramureș, care a vizitat cele două clase, unde s-au prezentat riscurile la care este supus un consumator de droguri.

Ulterior vizitei, elevii celor două clase au realizat pliante semnificative cu tema ”Nu, drogurilor!”, pliante care au fost, apoi, împărțite elevilor mai mici din școală.

Astăzi, 5 noiembrie, în Centrul de Documentare și Informare (CDI) al Școlii ”Ion Luca Caragiale Baia Mare”, sub supravegherea profesorului documentarist, Ionița Mateșan, elevii clasei a VIII-a B, diriginte Felicia Bodea au vizionat filmul educativ ”Captivi în libertare”, care face parte din acțiunea ”Trista poveste a drogurilor”. Elevii s-au declarat extrem de preocupați de riscurile la care se expun prin consumul de droguri și când anume se instaurează dependența, în cazul celor care au ”încercat” substanțele interzise. Reprezentanții Antidrog Maramureș sunt de părăre că fiecare viață salvată din labirintul drogurilor este un câștig real, pentru că foștii dependenți pot să convingă actualii consumatori de riscurile la care se expun la fiecare inhalare a prafului alb.

 

eric2Elevii clasei a VIII-a B prezenți la acțiunea ”In memoriam Adrian Păunescu”

Tot astăzi, 5 noiembrie 2015, după încheierea filmului educațional vizionat în CDI, elevii clasei a VIII-a B, de la Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare s-au deplasat la filiala ”Ion Șiugariu” a Bibliotecii Județene Petre Dulfu”, la acțiunea ”In memoriam Adrian Păunescu”. Luna noiembrie a fost denumită luna filialelor, iar astăzi, în programul filialei apare acțiunea dedicată celor cinci ani de la moartea scriitorului și omului politic Adrian Păunescu, moment poetic realizat de elevii clasei a VIII-a B de la Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare, director prof. Radu Bogoviț, coordonator activitate profesorul de limba română, Felicia Bodea. A urmat, apoi, prezentarea de carte tematică realizată de bibliotecar Camelia Achim.

În 26 noiembrie, tot de la ora 11.00, Școala ”Ion Luca Caragiale” propune o nouă acțiune la filiala ”Ion Șiugariu”, de această dată fiind vorba despre un medalion literar realizat de elevii clasei a IV-a A, coordonator activitate prof. înv. Primar Eugenia Pampa. După reprezentația celor mici, va urma vitrina de carte ”Un ceas de când a trecut anu”, realizată și prezentată de bibliotecar Camelia Achim.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.