Elevii din Borșa au fost găsiți de jandarmi prin baruri în timpul orelor de curs

elevi-chiulangii-baruriJandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând marţi şi miercuri, o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Fenomenul absenteismului în rândul elevilor se menţine, cu toate activităţile preventive desfăşurate. Se pare că pentru unii activităţile extraşcolare sunt mai plăcute decât statul în bancă la şcoală,  preferând reducerea timpului destinat educaţiei. Astfel, în timpul acţiunii executate în oraşul Borşa, timp de câteva ore, jandarmii au identificat cinci elevi, cu vârste între 15  – 16 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, în timpul programului educaţional.

Şi la Târgu Lăpuş, efectivele de jandarmi au identificat 6 elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, în timpul programului educaţional. Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j,  tinerii au fost sancţionaţi  contravenţional cu amenzi în valoare totală de 800 lei. Reamintim elevilor că petrecerea timpului în alte spaţii publice se poate face şi după cele câteva ore petrecute la şcoală.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.