Elevii din Vișeu de Jos – pe urmele lui Ștefan cel Mare

13101208_1581283768853559_1774201412_nÎn cadrul programului ”Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii clasei a III-a de la Școala cu clasele I-VIII Vișeu de Jos, coordonați de prof. înv. primar Anuța Pop, au pornit pe urmele marilor domni ai Moldovei, într-o incursiune ce a avut ca scop dezvoltarea orizontului de cunoaștere al elevilor, prin îmbinarea cunoștințelor de istorie cu specificul cadrului natural și universul religios, dar și dezvoltarea simțului artistic. Acestui demers s-au alăturat prof. înv. primar Ileana Mleșnițe, dar și părinții elevilor.

Vișeuanii au recreat evenimente din viața marelui domnitor Ștefan cel Mare, transformându-e în doamne și domnițe, ostași români, spahii turci, chiar Daniil Sihastru și însuși Domnitorul Ștefan. Costumele specifice și recuzita au făcut ca scenetele ”Muma lui Ștefan cel Mare” și ”Daniil Sihastru” de Dimitrie Bolintineanu, regizate de prof. înv. primar Anuța Pop, să fie adevărate lecții de istorie.

Pe urmele lui Ștefan nu au pășit doar elevii ci și toți cei ce-i urmăreau: vizitatori și gazde de la mănăstirea Putna, schitul lui Daniil Sihastru, Cetatea Sucevei, Cetatea Neamț. La Cetatea Neamț, Ștefan și alaiul său au fost întâmpinați chiar de străjerii cetății, care au chemat oștirea la luptă prin sunet de corn.

Proiectul, realizat de prof.înv.primar Anuța Pop alături de elevii clasei     a III-a, sprijiniți de prof.înv.primar Ileana Mleșnițe, de părinții și frații mai mari, a fost o adevărată reușită și o dovadă că cei mici cunosc și cinstesc memoria înaintașilor.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.