Elevii români au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Federaţia Rusă

chimieElevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11- 17 mai, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.
Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti),  Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu),Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şiRadu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti)Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obţinută deGabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).
La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.
Olimpicii români revin în ţară în această seară, la ora 19:15, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.