ELICOPTER cu diplomaţi prăbuşit! Doi ambasadori au murit. Diplomatul român a supravieţuit !

elicopter_85711200Un elicopter cu 17 persoane la bord, dintre care 11 diplomaţi străini, s-a prăbuşit vineri în nordul Pakistanului. Şase persoane, între care ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad, și-au pierdut viața. La bord elicopterului se afla şi ambasadorul României în pakistan, precizează MAE de la Bucureşti. Din fericire Emilian Ion este în afara oricărui pericol.

Şase persoane și-au pierdut viața după ce un elicopter militar, care transporta mai mulţi diplomaţi la evenimentul de lansare a unor proiecte în nordul Pakistanului, s-a prăbuşit peste o şcoală în regiunea Gilgit-Baltistan şi a luat foc.

În accidentul din Pakistan şi-au pierdut viaţa doi ambasadori, cel al Norvegiei, Leif Larsen, şi cel al Filipinelor, Domingo Lucenario Jr, soţiile ambasadorilor din Malaezia şi Indonezia şi doi piloţi pakistanezi. 

Cei 13 supravieţuitori, între care şi ambasadorul României, au fost transportaţi la un spital militar din Jutial, la 30 de km de locul prăbuşirii eliporterului. Între răniţi se află şi ambasadorul Olandei, Marcel de Vink, şi cel polonez Andrzej Ananicz. 

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că oficialii de la Bucureşti au reuşit să ia legătura cu ambasadorul României în Pakistan, „care a confirmat că este în afara oricărui pericol”.

Elicopterul prăbuşit făcea parte dintr-un convoi de trei aparate de zbor care transportau delegaţi din 37 de ţări şi oficiali pakistanezi. Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, potrivit Reuters.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.