Emoționant: 60 de trandafiri oferiți de primarul Borșei pentru Nița și Alexa Danci, din Baia Borșa, la aniversarea a 60 de ani de căsătorie!

60ani2Un gest emoționant s-a petrecut în Baia Borșa, chiar în prima zi a anului 2016, atunci când marea majoritate a oamenilor se odihnea după petrecerea dintre ani, iar alții încă nu reveniseră din concediile stabilite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Nu la fel s-a întâmplat în Baia Borșa, acolo unde vineri, 1 ianuarie 2016, Nița și Alexa Danci, acum ambii în vârstă de 84 de ani, au fost vizitați de primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș și preotul Vasile Tivadar, care au ținut să ureze celor doi bătrânei ”La Mulți Ani!” și să îi ajute să își reînnoiască jurămintele de căsnicie făcute, pentru întâia oară, cu exact 60 de ani în urmă.

”Prima zi a anului a fost și prima zi de muncă. Am avut ocazia să cunosc doi oameni deosebiți, Nița și Alexa Danci. În urmă cu exact 60 de ani, în 1 ianuarie 1956, cei doi, tineri de 24 de ani pe atunci, îmbrăcați în haine de sărbătoare, cu cununa în cap și struțul în piept și-au oficiat căsătoria la Casa Domnului, în fața lui Dumnezeu. La venerabila vârstă de 84 de ani, povestesc bunele și relele din cei 60 de ani de viață petrecuți împreună ca soț și soție. Au șapte copii și peste 40 de nepoți și strănepoți. Pe pereții casei vedem poze vechi, icoane, peretare, dar ne atrage atenția un tablou pe care scrie cu litere de-o șchioapă ”Legea iubirii” și sunt prezentate cele zece porunci. Ne spun că, de câte ori au avut probleme au citit cele zece porunci și astfel problemele au dispărut. O astfel de lecție de viață îți dă putere să crezi că orice se poate întâmpla atunci când există iubire și înțelegere. La mulți ani, mătușă Nița și unchiașule Alexa!”.

Atât se afla scris pe contul de Facebook al Primăriei Borșa, primar Sorin Ion Timiș, vizavi de gestul emoționant și inedit pe care a ales să îl facă tocmai în prima zi a anului, pentru niște oameni pe care, probabil, îi vedea pentru întâia oară. Câteva rânduri sincere, curate, pornite din inimă. O poză cu cei doi bătrânei și preotul Vasile Tivadar și o poză cu ”Legea iubirii”.

Niciun cuvânt despre cei 60 de trandafiri pe care i-a oferit lui Nița și Alexa Danci, nimic despre cât de emoționați au fost cei doi ”însurăței” când primarul și preotul le-au trecut pragul casei, tocmai în 1 ianuarie, la aniversarea a 60 de ani de căsătorie.

60ani1Niciun mesaj de grandoare, nimic care să îl facă să iasă în evidență, așa cum alții se laudă și când participă alături de alte zece oficialități la tăierea unei panglici. De aceea, primarul Borșei, Sorin Ion Timiș este iubit de localnici. Detaliile le-am aflat din comentariile care au curs la această postare, unde pe lângă felicitări și sute le like-uri, s-au exprimat și copiii lui Nița și Alexa Danci. Concluziile le puteți trage singuri…

Nita Daria Danciu Putureanu: ”Felicitări, domnule primar Sorin Ion Timiș. Sunteți un om deosebit, un caracter frumos format pe principii și valori morale, sociale și creștine. Niciun primar, de-a lungul timpului, nu a mai făcut un gest atât de frumos pentru acești TITANI AI TIMPULUI, care au învins împreună greutățile vieții, un număr așa frumos de ani. Vă mulțumesc pentru bucuria pe care ați făcut-o PĂRINȚILOR MEI, atât dumneavoastră, cât și preotul Tivadar Vasile și vă doresc ca Noul An să vă aducă multă sănătate, fericire, realizări frumoase și de succes în tot ceea ce faceți!”, a comentat la această postare Nita Daria Danciu Putureanu, una din copiii soților Alexa și Nița Danci.

Și Ileana Porcza, tot fiică a celor doi bătrânei din Baia Borșa a adăugat: ”Îmi dau lacrimile și țin să-i felicit pe domnul primar Sorin Ion Timiș și pe părintele Vasile Tivadar pentru ceea ce au făcut. Este un gest mai mult decât onorabil ca în această zi când lumea se odihnește după Revelion, dânșii au făcut această enormă bucurie părinților mei. Am vorbit cu tata și era așa emoționat că îi venea să plângă de ce mare bucurie i-a făcut primarul Borșei, aducându-i un buchet cu 60 de trandafiri. Îi doresc domnului primar să ajungă să celebreze și dânsul 60 de ani de căsătorie, sănătate multă, succes în tot ceea ce face. Într-adevăr este un om deosebit. Dumnezeu să ne ajute pe toți în noul an. Felicitări și tot respectul!”, și-a încheiat postarea și Ileana Porcza.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Va rog frumos sa distribuiti acest articol si pe pagina dumneavoastra de facebook pt ca sa putem sa il distribuim mai departe. L-am cautat peste tot pe pagina de facebook dar nu l-am gasit, iar daca il distribuim de aici apare doar adresa jurnalului fara poza sau titlul articolului. Multumesc!

  2. Intradevar primarul orasului Borsa a facut un gest neobisnuit, nimeni nu s -a mai gandit la asa ceva. Se vede ca este un om sensibil si de omenie. Oamenii il stiu ca pe un primar harnic si dedicat nevoilor comunitatii si pe deasupra e si modest. Mai rar un asa OM! Ii stiu pe cei doi batranei, locuiesc pe un deal, drumul este anevoios, se poate ajunge doar cu un jeep f bun pana la ei. Cine s-ar fi asteptat ca in ziua de anul nou, domnul primar sa-l cheme pe preot si sa urce dealul pentru a le strage mana si ai felicita pentru cei 60 de ani petrecuti impreuna? Un gest de neuitat, pe care numai un om care stie sa-si pretuiasca parintii, il putea face. Stiu ca pe langa frumosul buchet de trandafiri, domnul primar le-a daruit sarbatoritilor si o sticla de sampanie si o felicitare . Acest gest frumos i-a emotionat asa tare incat le-au dat lacrimile. Aceasta bucurie a fost pentru ei ca un ”laur” care incununeaza cei 60 de ani de viata impreuna. Un ”tablou” pe care il vor pastra in minte si in suflet pana la trecerea lor dincolo de timp. Felicitari, domnule primar! Nici nu stiti cat de pretios si de iubit ati devenit! Pastrati-va obiceiul, este minunat ! Sunt inca multi batranei pe dealurile Borsei care au invins viata timp de peste 60 de ani …fiti dumneavoastra raza lor de bucurie si vi se va intoarce insutit. Dumnezeu nu ramane niciodata dator…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.