eSports în 2021. Cum au ajuns atât de populare?

Dacă ai deschis fie şi din simplă curiozitate oferta unui site online şi ai parcurs toată lista de jocuri, ai întâlnit fără discuţie şi un segment intitulat eSports. Adeseori trecut cu vederea de către jucătorii care se îndreaptă cu precădere către sloturi, jocuri de masă sau pariuri, evenimentele de eSports îşi fac loc treptat dar sigur în topul de preferinţe al jucătorilor. Deja extrem de popular în ţările asiatice şi în America de Nord, competiţiile eSports îşi găsesc adepţi şi pe continentul european. Pe lângă aceste evenimente, îţi sugerăm să accesezi şi un bonus în secţiunea casino pe eFortuna rotiri gratuite în timp ce aştepţi rezultatele meciurilor tale preferate. Hai să trecem la joacă și să aflăm de ce au ajuns eSports atât de populare.

Cele mai populare evenimente

În esenţă, evenimentele de eSports constau în competiţii în care de obicei se întâlnesc 2 echipe formate din jucători profesionişti care îşi dispută supremaţia în faţa unui joc electronic. Cum acesta poate fi de tip Shooter, războaie stelare sau de aventură,  se acoperă în acest fel toată gama de preferinţe a gamblerilor. Evenimentele de eSports îşi găsesc debutul la începutul anilor 1970, atunci când pe val erau jocurile pe calculator de tip shooter.

Îţi aduci aminte cum selectai un asemenea joc, te aşezai în faţa calculatorului şi începeai să tragi în tot ceea  e mişca? De atunci şi până în zilele noastre aceste jocuri au evoluat în mare parte datorită tehnologiei şi tot datorită acesteia expunerea lor este una din ce în ce mai mare. Îşi datorează popularitatea fără doar şi poate vârstei celor care compun echipele, impactul pe care aceşti jucători îl au în generaţia tânără şi nu în ultimul rând datorită sumelor exorbitante care se învârt în această industrie, sume care depăşesc MILIARDE de dolari. Aşa se face că cele mai importante astfel de evenimente din lume sunt:

  • The Dota 2 Internaţional
  • CS:GO Majors
  • Intel Extreme Masters

Ce înseamnă această creştere a eSports-urilor  pentru cazinourile online?

Până nu demult aceste evenimente erau considerate de nişă şi nu intrau în vizorul cazinourilor online. La acea vreme ideea după care aceste platforme se ghidau era simplă, erau doar jocuri de copiii care nu puteau trezi interes major pentru clienţii unui site online de jocuri de noroc. Între timp însă această percepţie s-a schimbat în primul rând datorită sumelor de bani care se rulează în această industrie şi în al doilea rând datorită expunerii la nivel mondial de care eSports se bucură în acest moment. Dacă debutul în bani a fost unul timid, experţii estimează numai în anul 2022 sume de-a dreptul colosale care se vor vehicula în această industrie, sume care vor atinge şi chiar depăşi 2 MILIARDE de dolari.

Este un tort atât de apetisant pentru platformele online încât toată lumea îşi doreşte cel puţin o bucăţică din acesta. Rămâne de văzut dacă aceste tipuri de pariuri se vor impune ca preferatele gamblerilor în detrimentul celor deja cunoscute, însă premisele sunt unele favorabile şi cu certitudine că aceste pariuri îşi vor câştiga popularitatea pe care o merită din plin.

Cele mai populare eSports

Cele mai populare şi totodată cele mai întâlnite jocuri eSports prezente în oferta unei platforme sunt reprezentate de CS:GO, League of Legends & DOTA 2. Jocuri strategice, pline de aventură care îți pot schimba viața pariind pe ele, aşa le putem defini. Află mai multe detalii despre ele mai jos.

  • CS:GO

Counter Strike Global Offensive e un joc de tip shooter care îşi are originile în primul astfel de joc cunoscut la rândul lui printr-o altă abreviere celebră, FPS-First Person Shooter. Sunt o mulţime de arme în acest joc şi cele 2 echipe care se confruntă au de unde alege. Ce înseamnă în final CS:GO? 2 echipe de jucători profesionişti se vor confrunta pe o hartă dispusă pe ecran cu scopul evident de a o nimici pe cealaltă. Sunt terorişti şi contra terorişti care se vor înfrunta într-o luptă clasificată de obicei BO3, adică cel mai bun din 3. Un joc CS:GO debutează cu alegerea hărţilor şi au la dispoziţie 30 de runde de joc, echipa câştigătoare fiind declarată prima care a câştigat 16. În cazul în care se înregistrează egalitate se vor mai disputa încă 6 runde de joc, echipa care îşi va adjudeca 4 dintre acestea fiind declarată câştigătoare. Acum că te-ai lămurit asupra modalităţii de joc trebuie să ştii că poţi paria aşa cum o faci la oricare alt eveniment sportiv. Ai la dispoziţie pariuri de gen câştigător hartă, total runde, handicap, scor corect, număr de killuri şi variante ale acestora, în funcţie de disponibilitatea site-ului de a le promova şi de a le atribui cote atractive

  • League of Legends

Se întemeiază pe aceeaşi bază ca şi CS:GO, adică şi aici 2 echipe de combatanţi îşi vor disputa supremaţia într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Aceleaşi 2 echipe compuse din acelaşi număr de 5 jucători îşi vor pune în valoare talentele pe o hartă de joc unde vor avea scopul declarat de a distruge tabăra inamică şi de a-şi adjudeca în acest fel victoria. Uşor de spus, însă greu de făcut! Pentru că nimeni nu va sta cu mâinile în buzunar, reacţionând doar în ultima clipă. Dimpotrivă, încă de la începutul jocului, cele 2 echipe vor ataca în forţă baza inamică, reprezentată de către Nexusul acestora. Ca să ajungi însă acolo treci printr-o mulţime de situaţii periculoase pe parcursul cărora îţi poţi îmbogăţi experienţa de luptă prin numărul de asasinate pe care le înfăptuieşti, prin achiziţionarea de arme performanțe şi prin cumpărarea de abilităţi pentru campionul tău. Şi aici pariurile sunt diverse aşa că poţi paria liniştit pe echipa câştigătoare, pe numărul de asasinate reuşite de un team sau de altul, numărul de hărţi câştigate, scor corect şi multe altele de acest fel.

  • DOTA 2

Este un alt joc din oferta eSports care se defineşte ca fiind prin excelenţă un joc de strategie dar şi de echipă. Un număr de 2 echipe de 5 jucători se vor întâlni pe câmpul de luptă încercând din răsputeri să distrugă baza inamicului. Trebuie să aleagă din cei peste 200 de eroi puşi la dispoziţie de joc care se împart în 3 categorii în funcţie de abilităţile pe care le au. Vei putea avea în acest fel la dispoziţie eroi care excelează la putere, inteligenţă şi agilitate, caracteristici care te pot ajuta să câştigi bătălia. Trebuie şi în acest joc să aduni aur pentru a cumpăra cât mai multe abilităţi pentru eroul tău şi de-al face atât de puternic încât să îţi asigure câştigarea bătăliei. Pariurile care se pot depune la DOTA 2 sunt cele de tip total hărţi câştigate, handicap meci, numărul de asasinate reuşite şi cele pe care platforma online le agreează şi le scoate la ofertă cu cote apetisante

Iată cum ceea ce la început părea doar o joacă de copii a devenit în ziua de astăzi o afacere de miliarde de dolari. Întâlnite sub sigla eSports, aceste evenimente din lumea jocurilor video îşi găseşte locul şi în oferta largă a unui cazinou online. În continuă creştere de popularitate, cu siguranţă că Esports va deveni într-un viitor foarte apropiat un segment de ofertă care se va bate de la egal la egal cu cel al sloturilor şi al jocurilor de masă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.