Este doliu în muzică, vestea tristă a fost confirmată în urmă cu puţin timp

Este doliu în muzică, vestea tristă a fost confirmată în urmă cu puţin timp

Cunoscut sub pseudonimul de scenă “Night Tripper”, artistul a adus atmosfera tradiţiei voodoo din New Orleans pe scena muzicală americană. Dr. John a obținut șase premii Grammy.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Super ofertaULTRA LAST MINUTE ANTALYA. Plecare cu avionul din BAIA MARE in data de 08.06.2019 !

Cântăreţul Dr. John, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din bogata istorie muzicală a orașului New Orleans, a murit astăzi. Jurnaliștii de peste hotare au spus că decesul a survenit în urma unui infarct, iar medicii nu au putut face nimic ca să-l aducă la viață, relatează variety.com. El se retrăsese din viaţa publică din 2017 când a anulat mai multe concerte.

“Legenda muzicii, Malcolm John Rebennack Jr., cunoscut sub numele Dr. John, a încetat din viață în urma unui atac de cord astăzi, în jurul prânzului. Familia le mulțumește tuturor celor care l-au însoțit în călătoria lui muzicală unică și cere intimitate în aceste momente. Pregătirile de înmormântare vor fi anunțate în timp util”, se arată în comunicatul de presă apărut pe pagina oficială de Facebook a regretatului artist.

Cunoscut sub pseudonimul de scenă “Night Tripper”, artistul a adus atmosfera tradiţiei voodoo din New Orleans pe scena muzicală americană. Dr. John a obținut șase premii Grammy.

Pe numele său real Malcolm John Rebennack Jr., Dr. John şi-a început cariera ca muzician de studio în Los Angeles. La finalul anilor 1960 a devenit cunoscut solo, odată cu inventarea personajului The Night Tripper. În cartea “Up From the Craddle of Jazz”, Jason Berry, Jonathan Foose şi Tad Jones l-au numit “original”. După ce a dedicat patru albume personajului fantastic, Dr. John a devenit un exponent important al genurilor bayou funk şi jazz în New Orleans.

Colecţia lui de piese “City That Care Forgot” a fost premiată cu Grammy în 2008, acesta fiind unul dintre cele şase trofee primite din partea Recording Academy, iar în 2011 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. A înregistrat cu artişti ca Levon Helm, Gregg Allman, Van Morrison, Harry Connick, Jr., Ringo Starr şi B.B. King şi a colaborat cu chitariştii Mike Bloomfield şi John Hammond Jr. Dr. John a apărut în documentarul “The Last Waltz” (1978) al lui Martin Scorsese, în lungmetrajele de ficţiune “Louisiana Gator Boys” şi “Blues Brothers 2000” şi în serialul HBO “Treme”.Sursa: romaniatv.net 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.