Este OFICIAL: Iată ea mai nouă monedă care intră în circulaţie în România. Anunţul vine de la BNR

Este OFICIAL: Iată ea mai nouă monedă care intră în circulaţie în România. Anunţul vine de la BNR

BNR vinde monede de aur în cinstea venirii Papei: BNR va lansa pe 30 mai în circuitul numismatic monede din aur şi alamă cu efigia Papei Francisc

BNR va lansa pe 30 mai în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

Preţurile de vânzare sunt de 8.660 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, şi 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Emisiunea va cuprinde 500 de bucăţi pentru moneda din aur, 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare şi 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie.

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI”, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC”, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI”, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2019”, stema României şi valoarea nominală „500 LEI” continuarea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.