Ești antreprenor și facturile îți dau bătăi de cap? Iată cele mai eficiente moduri de a face economie!

   Din cauza prețurilor destul de ridicate din ultima perioadă la curent și gaz, unele companii au încercat să găsească metode alternative pentru generarea de curent electric sau gaz. Având în vedere că anotimpul rece este la colț, poate, ca antreprenor care se gândește în perspectivă, ar trebui să încerci și tu să găsești metode alternative de generare a curentului electric pentru firma ta sau, de ce nu, metode de economisire a curentului electric. Căci, în principiu, acestea sunt cam singurele metode care te pot salva de la plata unor facturi gigantice la marii furnizori de energie.

   Multe magazine sau firme care au în dotare frigidere sau alte surse consumatoare de energie electrică, au avut, iarna trecută, destul de multe probleme cu facturile care au ajuns să se tripleze, față de anii precedenți. Pentru a rezolva acest aspect, firmele care au avut nevoie de încălzire constantă și curent electric, au încercat să apeleze la sisteme de încălzire pe bază de lemn sau la convertizoare de frecvență pentru a economisi curent electric în sistemele de ventilație, sistemele de încălzire sau sistemele de aer condiționat.

Iată cele mai eficiente moduri de a face economie la gaz și curent atunci când compania ta are un consum ridicat de gaz și curent!

  • Apelează la convertizoare de frecvență

Majoritatea sistemelor industriale de ventilație, de aer condiționat, de încălzire industriale, chiar și liftul, toate aceste sisteme funcționează pe bază de motor iar acest motor, cel puțin la pornire, are un consum destul de ridicat de energie electrică. Poți economisi destul de multă energie electrică dacă integrezi în aceste sisteme, atât de importante pentru buna funcționalitate a companiei tale, niște convertizoare de frecventa si variatoare de turatie – aceste echipamente electrice sunt folosite pentru a regla viteza de rotație a motorului astfel încât consumul de energie electrică să scadă exponențial, în funcție de necesitate. Găsești astfel de convertizoare și variatoare pe shop-einstal.ro.

  • Folosește sisteme de încălzire care să-ți permită cuplarea la gaz sau la lemn în funcție de preț

Dacă firma ta are un spațiu ce necesită încălzire pe timpul iernii ar fi indicat să investești într-un sistem de încălzire care să permită cuplarea la gaz sau lemn în funcție de prețul acestor consumabile. Uneori prețul lemnului este mai mic, alteori prețul gazului scade și ar fi indicat să deții o centrală care să se poată cupla la ambele modalități de încălzire.

  • Folosește led-uri categoria D+ pentru iluminare

Probabil că deja ești familiarizat cu becurile de tip led și probabil că deja le folosești atât în locuința ta cât și în spațiul destinat firmei tale. Însă, și aici este o problemă. Dacă folosești led-uri de categorie inferioară nivelul de electricitate consumată este mult mai mare decât atunci când folosești becuri led de categoria D-A. Chiar dacă prețul lor este mai mare, trebuie să ai în vedere că în timp, economia de curent pe care o generează este destul de importantă.

În concluzie, principalele modalități de combatere a facturilor prea mari pentru compania ta sunt convertizoarele, variatoarele și becurile de tip led categoria D+ pentru curent electric și un sistem care să-ți permită încălzirea pe gaz și pe lemn în funcție de prețul lor. sursa foto: unspalsh.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.