Ești din Maramureș? Află cum să îți cultivi simțul stilului

Dacă ești genul acela de persoană care nu a fost niciodată interesată de haine și nu a acordat niciodată prea multă atenție la ceea ce purta, dar care acum vrea să schimbe asta și să-și îmbunătățească simțul stilului sau pur și simplu să se îmbrace mai bine, poți să descoperi în continuare câteva idei care te vor ajuta să îți atingi obiectivul.

În aceast articol vei putea afla trei tehnici concrete care te vor ajuta să faci exact asta

Atunci când pornești de la zero, lumea modei poate părea un loc extrem de complex și ciudat, cu milioane de reguli nerostite și mult prea multe opțiuni.

Majoritatea oamenilor încep să fie atenți la ceea ce poartă destul de devreme, ca de exemplu în școala gimnazială. Dar, dacă nu ai experiență în departamentul de stil, trebuie începi să faci pași în această direcție. 

  • Devino un observator expert

Primul lucru pe care îl poți face pentru a îți îmbunătăți simțul stilului și pentru a îți antrena ochiul este să studiezi felul în care alți oameni o fac! Ce tipuri de piese vestimentare poartă, ce culori amestecă, ce pantofi se asoctează cu ținutele lor, cum se accesorizează și așa mai departe.

Prefă-te că ești cercetător într-o cultură străină și încerci să afli cât mai multe despre obiceiurile locale. De exemplu, descoperă ghetele bărbătești de la kalapod.net și găsește inpirație prin articolele de pe blog.

  • Imită, imită, imită

Așa cum învață elevii de la școală artă sau diferite meserii, prin studierea și copierea stilurilor altor artiști, așa și tu poți să înveți cum să fii mereu la modă.

Chiar dacă îți dorești să îți dezvolți propriu stil, este important să începi cu pași mici pentru a putea beneficia de cât mai multe exerciții de stil. Și pe măsură ce practici, pe măsură ce îți cultivi stilul. 

Pentru un începător, imitarea altora poate fi o tehnică creativă super utilă, deoarece îți oferă un model concret pe care îl poți folosi ca punct de plecare. De exemplu, alege o ținută și copiaz-o. Apoi evaluează ce îți place și ce nu îți place.

  • Ieși din zona ta de confort

Dacă ești un începător în modă, poate părea o sarcină imposibilă. De unde ar trebui să știi dacă preferi anumite culori sau dacă îți stă bine în ele. Răspunsul este simplu, trebuie să încerci și să testezi diferite variante, până vei ajunge să îți definești propriul stil și să îți dotezi garderoba cu anumite haine și accesorii.

Singura modalitate de a ajunge vreodată într-un loc în care poți spune cu încredere, da, acesta este stilul meu, este expunându-te la o mulțime de estetici diferite și experimentând, pentru a afla ce îți place, precum și toate lucrurile care nu îți plac.

În concluzie, poți să vezi cultivarea stilului vestimentar ca și învățarea unei limbi străine și, implicit, cultura respectivă. Dezvoltarea simțului stilului nu este ceva cu care trebuie să te naști. Este o abilitate ca oricare alta care poate fi învățată. Este nevoie doar de puțină practică.Sursa Foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.