Orice gospodina se afla cel putin o data in viata in criza de timp pentru prepararea unei mese rapide si gustoase. Atunci cand musafirii isi anunta prezenta cu putin timp inainte de a sosi sau cand membrii familiei se intorc acasa mai devreme decat s-ar fi asteptat gospodinele, reteta de pui Shanghai se va dovedi salvatoare.
Aceasta reteta este atat de delicioasa si de usor de preparat, incat va deveni preferata intregii familii, care o va cere in mod constant pentru a fi pregatita. Reteta este originara din orasul Shanghai, China si este extrem de populara atat in China, cat si in tarile dezvoltate din intreaga lume.
Ce ingrediente iti spun necesare pentru a prepara pui Shanghai?
Gospodinele care doresc sa prepare pui Shanghai pot sa se pregateasca din timp cu ingredientele necesare la o sesiune de cumparaturi saptamanala sau chiar lunara, pentru ca majoritatea ingredientelor sunt usor de depozitat.
Printre ingredientele cele mai importante necesare prepararii retetei de pui Shanghai se numara un piept de pui fara os si piele La Provincia, care poate fi inclusiv procurat dinainte si congelat. De asemenea, pentru 3-4 portii de pui Shanghai sunt necesare 3 oua, 3 catei de usturoi, 200 de grame de faina alba si 250 de grame de pesmet, 50 de grame de susan si 3 linguri de ulei.
De asemenea, va fi nevoie de cate o jumatate de lingurita din urmatoarele condimente: boia de ardei dulce, curry, busuioc uscat, piper macinat si sare.
Reteta de pui Shanghai preparata acasa este mult mai delicioasa decat puiul Shanghai cumparat
Persoanele care au pofta de un pui Shanghai pot procura foarte usor in ziua de azi aceasta delicatesa de origine chinezeasca. Se gaseste pui Shanghai la restaurant, dar si la magazin, bucatelele fiind ambalate in vid sau in cutie, gata de prajit sau deja prajite, care trebuie sa fie doar incalzite.
Adevarul este ca puiul Shanghai preparat acasa este mult mai sanatos. Gospodinele si membrii familiei vor sti exact ce ingrediente folosesc, cat de proaspata este reteta, care sunt cantitatile necesare pentru a satura intreaga familie. In plus, puiul La Provincia folost la prepararea acestei retete are o carne sanatoasa si delicioasa.
Cum se prepara reteta de Pui Shanghai acasa?
Este simplu de preparat pui Shanghai la domiciliu. Se scoate din frigider pieptul de pui, se spala si se taie felii lungi si subtiri. Se bat ouale bine. Se trec fasiile de pui prin ou. Se amesteca separat faina si mirodeniile intr-un bol incapator. Se completeaza cu fasiile de carne si se amesteca totul uniform.
Se adauga pesmetul in alt bol si se amesteca cu semintele de susan. Se trece fiecare fasie de carne si prin pesmet si se pune la prajit pana cand capata o culoare galben-maronie. Puiul Shanghai se poate servi cu garnitura, cu sos, cu cartofi prajiti sau legume fierte, cu salata de cruditati sau cu sos tzatziki racoritor.