Europarlamentarul român Victor Negrescu, lider în relația UE – SUA

negrescuÎn calitate de membru în conducerea grupului europarlamentarilor sub 40 de ani (EU40), Victor Negrescu a organizat, la Strasbourg, o întâlnire cu Ambasadorul SUA pe lângă Uniunea Europeană Anthony L. Gardner. La întâlnire au luat parte peste 20 de tineri eurodeputați, din mai multe țări și grupuri politice.

Discuția europarlamentarilor EU40 cu reprezentantul Statelor Unite a urmărit îmbunătățirea relațiilor și a parteneriatului transatlantic, în contextul unor evenimente recente care au pus presiune pe colaborarea UE – SUA.

„Statele Unite rămân un partener esențial al Uniunii Europene și un aliat de nădejde! Este principalul lucru pe care am dorit să-l arătăm prin întâlnirea organizată alături de colegii mei. Am discutat cu ambasadorul într-o manieră informală şi directă, în ideea de a depăși anumite obstacolele existente privind chestiunile de securitate, cooperare economică sau de mediu. Mă bucur că prin organizarea acestui eveniment am demonstrat că România poate juca un rol central în parteneriatul existent între UE şi Statele Unite. În consecinţă, am putut atinge în context european şi subiectul regimului vizelor pentru români şi alţi cetăţeni din Estul Europei pentru a ilustra rolul central pe care regiunea noastră îl poate juca în consolidarea relaţiilor cu SUA”, a afirmat eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

În opinia europarlamentarului român, întâlnirea cu ambasadorul american a arătat că tinerii eurodeputați pot colabora și discuta deschis indiferent de familiile politice din care fac parte.

Referindu-se la acest subiect, Victor Negrescu a subliniat că „24 de colegi europarlamentari sub 40 de ani au participat la conferinţa organizată împreună cu EU40 pentru a discuta despre viitorul relaţiilor UE – SUA. Dincolo de interese şi opţiuni politice diferite, noua generaţie de politicieni caută să acţioneze împreună pentru a apăra punctele de vedere europene. Noul legislativ european este compus din 98 de colegi sub 40 de ani. Sper ca acest lucru să permită Europei să recâştige încrederea cetăţenilor!”.

În urma discuției de la Strasbourg, s-a decis ca un grup de 12 tineri europarlamentari să meargă în Statele Unite în timpul campaniei electorale de anul viitor, pentru întălniri cu oficialii americani, cu alţi tineri lideri politici dar şi cu cei implicaţi la cel mai înalt nivel în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.