Eveniment în comunitatea rromă din Trestia – Cerneşti Şase familii de rromi ţi-au legalizat relaţiile

rrrrrrÎn localitatea Trestia , sat aparţinător comunei Cerneşti, trăieşte o comunitate de rromi formată din 27 de familii, respectiv 147 de persoane. În urma demersurilor făcute de către autorităţile locale, primărie – compartimentul asistenţă socială şi poliţie, împreună cu reprezentantul World Wide Orphans In Need,Inc.

Tabăra Internaţională Creştină Fînaţe, Bărbos Achim, au fost identificate un număr de 21 persoane care nu aveau acte de identitate, respectiv certificate de naştere şi cărţi de identitate. Achim Bărbos le-a asigurat transportul, iar Primăria Cerneşti le-a eliberat documentele necesare pentru ca aceştia să poată obţine actele de identitate. Un număr de 14 dintre acestea au fost rezolvate, urmând ca şi restul să se rezolve în cel mai scurt timp. Pe 6 iunie 2014, cu sprijinul lui Achim Bărbos, precum şi al primăriei, şase familii de rromi au consimţit să se căsătoreasca în faţa autorităţilor de stat ca să nu mai trăiască în concubinaj. Astfel, ei vor reuşi să îşi îmbunătăţească nivelul de trai, copiii lor vor primi numele familiei, pentru a fi recunoscuţi de către ambii părinţi.

RR1Reprezentanţii Primăriei Cerneşti prin autoritatea primarului Nelu Şovre, precum şi ofiţerul de stare civilă Dana Cozmuţa, au oficiat căsătoriile în prezenţa majorităţii comunităţii de rromi, precum şi a unui grup de 23 de americani şi translatorii acestora, aflaţi în Tabăra Internaţională de la Fînaţe, care se ocupă cu activităţi umanitare şi educative pentru copiii din comună, precum şi a celor de rromi, aceştia asigurând îmbrăcămintea, încălţămintea şi inelele pentru cele şase cupluri. „Familiile care s-au căsătorit sunt Varga Monica şi Lăcătuş Gheorghe, Lingurar Dorel şi Cardoş Domnica, Lingurar Diana şi Cardoş Ioan, Cardoş Violeta şi Zavastin Niculai, Varga Benone şi Roman Maria Braiţă, Preda Sorin şi Varga Dana.

După oficierea căsătoriilor, Bărbos Achim a oferit o masă la care au participat rromi din comunitate, oficialităţile din partea Primăriei Cerneşti, precum şi oaspeţii din SUA care, la final, au împărţit cadouri familiilor proaspăt căsătorite şi au oferit ajutoare tuturor membrilor din comunitate” a spus Nelu Şovre, primar al comunei Cerneşti.rr2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.