EVENIMENT: Sâmbătă, 4 martie, de la ora 19.00, pianistul și compozitorul neoclasic Teo Milea va susține un recital la Sala ATP Tech Center Baia Mare

Sâmbătă, 4 martie, de la ora 19.00, pianistul și compozitorul neoclasic Teo Milea va susține un recital la Sala ATP Tech Center Baia Mare. Evenimentul este organizat de Asociația One Sound.

Asociația ONE SOUND ne oferă un SOUND de excepție: recitalul  – tot de excepție – susținut în Baia Mare de pianistul și compozitorul Teo Milea, în  4 martie, de la ora 19.00, la Sala ATP Tech Center (bdul Regele Mihai I, nr. 67).

La un moment dat al carierei de pianist, Teo Milea a avut curajul să dea statut  de compoziție ”improvizațiilor” muzicale de acasă și să le prezinte în public. Curajul  i-a fost răsplătit și, destul de repede,a devenit un reper în muzica neoclasică, crossover, și unul dintre artiștii preferați ai publicului tânăr. ”Cele șapte note muzicale sunt aidoma numerelor de la loto, care pot crea milioane de variante, dar dacă le așezi într-o ordine elegantă care să fie pe placul tău, dar și al publicului, atunci ai tras biletul câștigător” – explică pianistul-compozitor.

”Baza mea de formare este muzica clasică, unde mă regăsesc cel mai bine ascultând-o. Dar îmi delectez urechile cu mare bucurie cu un jazz de calitate, un soul cu eleganță. Nici de rock sau pop nu fug și, uneori, ascult cu mare drag o muzică lăutărească autentic românească. Orice gen muzical ascult, îmi place să-l devorez în forma lui pură, autentică, nealterată […] După 20 de ani de școală de muzică clasică, nici să vrei nu mai poți scăpa de ea. A intrat atât de adânc în ADN-ul meu încât va face parte din mine până în ultima clipă. Nu mi-am propus să schimb muzica atunci când am început să compun, dar mi-am dorit să pot dărui publicului meu un material sonor care să umple sufletul și să scoată preț de o oră omul din lumea reală și să-l lase să zburde într-o lume de poveste în care el sau ea sunt personajele principale” – mărturisește Teo Milea.

Teo Milea va susține recitalul din Baia Mare la un pian premium, Bösendorfer VC 280, o firmă de tradiție, care a fost furnizor oficial de piane pentru curtea Împăratului Austriei Întrebat  dacă are o culoare preferat pentru pian, el nu a exclus nicio nuanță, exceptând albul. ”Atunci când cânt la pian, culoarea lui se schimbă în funcție de culoarea muzicii din sufletul meu și camera devine un basm cu personaje care mai de care mai interesante” –  a accentuat Teo Milea poveștile pianului său.

”Cu fiecare concert pe care îl susțin simt că, datorită amatorilor de muzică bună, eu mă rafinez din ce în ce mai mult, pentru că dorința lor de nou pune un fel de presiune pe umerii mei, pentru a le dărui și mai mult și mai frumos”- recunoaște Teo Milea.Nu avem dreptul de a-l împiedica să se rafineze!

Bilete se mai găsesc pebit.ly/3x6yZko

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.