EXCLUSIV E jale! Se iau banii de peste aceste carduri! Milioane sunt afectați

EXCLUSIV E jale! Se iau banii de peste aceste carduri! Milioane sunt afectați

Băncile dau atacul la Revolut, ca să își limiteze pierderile. Comisioane de până la 1,5% la transferuri.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Ce spun BCR și ING Ca să limiteze pierderile generate de utilizarea din ce în ce mai mare a cardurilor Revolut, băncile comerciale au început să comisioneze transferurile din conturile curente către cardurile Revolut. Comisioanele percepute de bănci sunt similare cu cele percepute la retragerile de cash, undeva între 1% și 1,5%. Totuși spread-urile practicate de bănci la operațiunile de schimb valutar sunt de minimum 2%.

Pozițiile ING Bank şi BCR În urma apariţiei articolului, bancile comerciale au facut următoarele precizări:  ING Bank “Comisioanele aplicate tranzacţiilor în Revolut sunt aceleaşi ca şi până acum. Top-up în Revolut este zero indiferent daca încasezi salariul în contul ING sau nu. Transferul în Revolut din contul de valută ING (transfer între iban-uri din RO şi UK) este 0 dacă există gratuitate pe contul de lei (încasare lunară de minim 700 lei şi cel puţin o plată efectuată cu cardul) sau 5 lei/ transfer dacă nu ai gratuitate. Încasarea salarială îți asigură comision 0 (zero) la transferul direct prin Home’Bank din contul de euro ING în contul Revolut.

Mai multe detalii despre comisioanele aplicate poti afla aici: https://ing.ro/dam/ingro/doc/taxe_comisioane.pdf” BCR “BCR nu percepe astfel de comisioane pentru transferuri. Comisioanele BCR pentru transferuri (OP) sunt fixe, nu procentuale, şi sunt cuprinse între 0 (card şi cont George) şi 4 lei, indiferent de suma transferată”. Textul inițial:  Peste un milion de utilizatori de carduri Revolut, raportat de fintech-ul din Marea Britanie anul acesta pentru România, au început să provoace ceva pierderi băncilor.

Aproape toți utilizatorii de carduri Revolut au început să facă schimburile valutare prin aceste carduri și nu doar pentru plăți în străinătate la corcianți sau retrageri de la ATM, ci chiar și pentru plata creditelor în valută de pe piața internă. Pierderile rezultate din neutilizarea cardurilor tradiționale pentru operațiuni de schimb valutar în țară și străinătate au început să fie resimțite de instituțiile de credit din România, care practică o difereanță (spread) între cursul de vânzare şi cel de cumpărare de cel puţin 2%. Aşa că, pentru a contracara pierderile din neutilizarea cursurilor de schimb ale băncilor, majoritatea băncilor au început să aplice comisioanele pentru transferurile de bani din conturile curente către posesorii de carduri Revolut.

Operațiunea de identificare este foarte simplă deoarece orice transfer din contul curent propriu către un cont Revolut are un cod propriu de identificare. Tonul la comisionarea tranzacţiilor din bănci către Revolut a fost dat de BCR şi ING, dar la ora actuală majoritatea băncilor s-au aliniat la această tendinţă. Nivelul comisioanelor percepute sunt de circa 1,3%-1,5% din sumele transferate. Prin cardul Revolut se pot transfera bani în străinătate în 150 de monede la curs valutar interbancar, cu un mic comision lunar de 0,5% pentru sume de peste 20.000 de lei. În weekend se percep totuşi nişte comisioane. Chiar dacă retrageragerile de la bancomat sunt de obicei comisionate, Revolut oferă posibilitatea de a retrage până la 800 de lei la orice bancomat din lume, gratuit. Pentru orice sumă care depășește se percepe un mic comision de 2%. Totuşi aplicaţia şi cardul Revolut trebuie alimentate dintr-unul sau mai multe conturi bancare.sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.