Exercițiu complex de simulare a unui accident cu victime multiple în Maramureș, peste 100 de salvatori din structuri diverse!

Ieri,13 iunie 2024, o echipă de salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Maramureș a participat la un exercițiu complex de simulare a unui accident cu victime multiple, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș, activându-se, concomitent, PLANUL ROȘU de intervenție.

Scenariul exercițiului a presupus simularea unui accident feroviar într-un tunel situat pe dealul Ștefăniței, care face legătura între județele Maramureș și Bistrița-Năsăud. Echipa Salvamont Maramureș a intervenit prompt pentru extragerea și transportul unei victime aflate într-o stare critică. Salvatorii montani au pătruns în tunel până la zona afectată, au securizat perimetrul și victima, pe care ulterior au transportat-o cu echipamentele din dotare la zona de triere, amplasată la punctul medical avansat.

La acest exercițiu au luat parte aproximativ 100 de salvatori, durata totală fiind de 2,5 – 3 ore. Structurile implicate au fost diverse: Pompieri, SMURD, ISU Maramureș, Salvamont Maramureș, Ambulanță Maramureș, SVSU, Poliția Națională – IPJ Maramureș, Jandarmeria Maramureș și CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.