EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN

isuMâine, 29.03.2016, cu începere de la ora 12.00, I.S.U. Maramureș va organiza un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, cu declanșarea Planului Roșu de intervenție, în localitatea Târgu Lăpuș. Se va simula un incendiu la o hală a unei societăți comerciale în urma căruia rezultă 14 victime.

În cadrul acestui exercițiu, pe lângă forțele I.S.U. Maramureș, vor participa și echipaje ale I.P.J. Maramureș, S.A.J. Maramureș, I.J.J. Maramureș și voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare.

Obiectivele generale ale exercițiului sunt:

– verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate;

antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie şi derularea operaţiunilor în condiţii de siguranţă pentru evitarea riscului de accidente în rândul personalului de intervenţie;

– coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, având ca rezultat victime multiple sau având potenţialul de a produce victime multiple.

– stabilirea resurselor umane necesare desfăşurării acţiunilor de răspuns şi asigurarea logistică a intervenţiei;

 – verificarea modului de cooperare între structurile de intervenţie la producerea unor  astfel de situaţii de urgenţă;

verificarea fluxului informațional și activitatea de dispecerizare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.