Exercitiu de escalada pe Creasta Cocosului

Peste 50 de pasionaţi montaniarzi din ţară au participat, sâmbătă, la un exerciţiu de escaladă pe stâncile Crestei Cocoşului (1.450 metri altitudine) din Munţii Gutâi, a informat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Radu Trufan.

‘Pasionaţi de senzaţii tari, peste 50 de persoane din ţară au fost prezente azi la Creasta Cocoşului. Aici, sub atenta supraveghere a membrilor Asociaţiei Salvamontiştilor Montani Maramureş şi ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş, mare parte dintre turişti au participat la escaladarea stâncilor. Este îmbucurător faptul că într-o asemenea zi frumoasă de toamnă la Creasta Cocoşului au fost mulţi turişti dornici să descopere această rezervaţie naturală. Cei interesaţi mai pot escalada stâncile şi în cursul zilei de duminică, singura condiţie este însă de a avea la ei echipament adecvat astfel încât să fie în permanenţă în siguranţă’, a spus Radu Trufan.

Versantul de origine vulcanică Creasta Cocoşului este atrăgător pentru iubitorii de escaladă şi turişti, îndeosebi pentru forma abruptă a pereţilor stâncoşi, aproape verticali pe unele porţiuni, dar şi pentru platoul întins pe 50 de hectare care-i răsplăteşte pe cei care se încumetă să urce. JURNAL MM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.