Experții au descoperit un nou simptom înșelător al infecției cu noul coronavirus. Cum îl identificăm

Mai mulți doctori din Pune, India au declarat că au întâlnit pacienți cu Covid-19 care s-au confruntat cu simptome gastrointestinale.

Potrivit presei locale, pacienții au ajuns la spital plângându-se de simptome precum diaree și dureri de stomac, transmite Times of India.

Medicii au mai adăugat că aceștia nu au prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, cum ar fi febra sau tusea.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Specialiștii au oferit ca exemple doi bărbați. Unul dintre ei, de 54 de ani, care suferea de diabet, a fost nevoit să primească tratament, după ce s-a confruntat cu dureri de stomac și dificultate în a se deplasa.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Celălalt bărbat a apelat la medici după episoade de vărsături și dureri abdominale. În urma unei radiografii, experții au descoperit semne ale prezenței virusului în plămânii acestuia.

Diagnosticarea simptomelor gastrointestinale care preced problemele respiratorii a devenit extrem de necesară pentru depistarea precoce a bolii.

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome. Aproximativ 5% dintre pacienții din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se întâmplă rar să ai doar simptome gastrointestinale. De asemenea, am văzut complicații gastrointestinale, cum ar fi pancreatita, la persoanele bolnave”, a mai adăugat un medic.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.