EXPLOZIV. Raed Arafat, luat de procurori cu Ambulanţa!

raed arafatDupa ce „National” a dezvaluit modul in care aproximativ 1.300 de ambulante au fost achizitionate de la „Regele Salvarilor”, afaceristul clujeanDan Vasile Gorgan, noi amanunte incendiare ies la iveala in legatura cu acest dosar in care itele duc direct la prietenul de-o viata al patronului Deltamed SRL, nimeni altul decat „parintele SMURD”, Raed Arafat.

Iar daca pana acum actualul secretar de stat de la Ministerul de Interne s-a strecurat printre furcile caudine ale controalelor si anchetelor derulate cu privire la cererea doctorului Raed Arafat, pe cand se afla la conducerea Ministerului Sanatatii, ca statul sa-i plateasca mai multi bani, retroactiv, fostului sau coleg din studentie, de aceasta data lucrurile par sa se complice si mai mult. Iar ancheta se poate redeschide spectaculos, dupa ce s-a facut un mic studiu de piata, care a scos la iveala o anomalie care nu poate fi explicata nici prin regulile economiei, sfidand de-a dreptul cele mai elementare calcule matematice.

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor economice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ.

Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii. Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici.
Deci, pe scurt, Raed Arafat, pe cand era secratar de stat la Minsiterul Sanatatii s-a zbatut cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca sa cumpere pe banda rulanta ambulante tip B4X2 si tip C de la Deltamed SRL.Tinand cont ca aceasta societate apartinea lui Dan Vasile Gorgan, cunoscut drept „prietenul de o viata” a lui Arafat, ai putea crede ca acesta din urma a sperat ca va obtine de la amicul sau o reducere semnificativa, mai ales ca era vorba de bani publici din bugetul si asa vlaguit al Sanatatii.
Dupa cum au descoperit acum cei care incearca sa scoata la iveala toate dedesubturile acestei afaceri, niste privati oarecare au reusit sa scoata tot de la Deltamed-ul lui Gorgan si exact pentru aceleasi tipuri de ambulante preturi cu 15 la suta mai ieftine. Deci, daca cumperi una este mai ieftin decat daca iei 1.300?

 

Sursa: obiectiv.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.