EXPOZIȚIA ”CHIPURI ȘI CĂMEȘI” VA FI VERNISATĂ LA MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Miercuri, 30 martie 2022, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român,  vernisează Expoziția Chipuri și cămeși” la București.

  Expoziția este rezultatul cercetării etnografice asupra portului din Țările Maramureșului, precum și a simbolurilor cusute pe pânză. Cămășile sunt expuse ca niște îngeri în zbor, realizând legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent. Acestor cămăși li se alătură chipurile surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica, în drumețiile sale prin Maramureș.

La invitația Muzeul Național al Țăranului Român, Expoziția Chipuri și cămeși” va fi vernisată în sala Tancred Bănățeanu, începând cu ora 17:00 și va putea fi vizitată până în data de 30 aprilie 2022, între orele 10:00 și 18:00.

Instituțiile mai sus menționate nu se află la prima colaborare. În anul 2019, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a găzduit expoziția temporară ,,Așa văzut-a Zaharia – Improvizații într-o lume captivă”, organizată de Muzeul Național al Țăranului Român, în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice – Catedra multimedia din Chișinău și Asociația ADOF – Chișinău, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.