EXPOZIȚIA „MARI AVIATORI BRAȘOVENI”, VERNISATĂ LA MUZEUL DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE MARAMUREȘ

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș,vă invită joi, 27 aprilie 2023, începând cu ora 13:00, la vernisajul expoziției „Mari aviatori brașoveni”.

Expoziția itinerantă este organizată în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și prezintă activitatea unor aviatori participanți la cele două războaie mondiale care au zguduit Europa, dezvăluind obiecte personale, brevete și fotografii care au aparținut acestor bravi eroi, precum și publicații și filme care vorbesc despre actele de vitejie ale comandorilor.

Acestui demers s-au alăturat Aeroportul Internațional Maramureș și Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papană” Baia Mare, care vor expune Cartea de Onoare (datată februarie 1972) și o colecție de aparate de bord, acestea reprezentând elementul de istorie a aviației maramureșene în cadrul evenimentului.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 aprilie– 25 iunie 2023, inclusiv în”Noaptea Muzeelor”, care va avea loc în 13 mai 2023, la sediul muzeului de pestradaMonetăriei, nr. 1 – 3, Baia Mare.

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.