Femeia care nu se recunoaște în oglindă. Boala bizară care i-a dat peste cap pe oamenii de știință

O tânără de 29 de ani suferă de o gravă boală, care nu-i permite să se recunoască în oglindă. Afecțiunea bizară i-a luat prin surprindere inclusiv pe oamenii de știință, care au studiat cazul. Încă de la momentul apariției acestei boli, medicii au urmărit evoluția fetei, care se află într-un proces de recuperare.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Lena este o rusoaică de 29 de ani, care trăiește o dramă. Suferă de o afecțiune neobișnuită produsă, după toate probabilitățile, în urmă unui accident vascular cerebral. În registrul medical, boala cu care a fost diagnosticată Lena Aș se numește prosopagnozie.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Prosopagnozia sau „orbul fetelor” se refera la un deficit sever în ceea ce privește recunoașterea fețelor persoanelor. Există unii oameni care nu pot recunoaște anumite obiecte sau animale, sau chiar propriul chip atunci când se privesc în oglindă, scrie farmaciata.ro.

"<yoastmark

Prosopagnozia este o afecțiune neurologica și nu are nicio legătură cu disfuncțiile de memorie, cu pierderile de memorie, cu tulburările de vedere etc. Boala poate apărea în urma unui AVC, în urma unor leziuni cerebrale sau poate fi rezultatul unor boli degenerative. În unele cazuri poate fi vorba despre o tulburare congenitala.

Prosopagnozia congenitală pare să se transmită de la o generație la alta fiind, probabil, rezultatul unei mutații genetice.

Lena învață de la medici cum să recunoască în oglindă

Viața tinerei din Rusia este un adevărat coșmar. Aproape zilnic, Lena face eforturi pentru a putea duce un trai normal. Este urmărită cu atenție de către medici, alături de care învață să existe după reguli obișnuite.

Pașii sunt anevoioși, mai ales că afecțiunea s-a agravat de la an la an. Specialiștii o învață pe rusoaică despre reperele pe care trebuie să și le ia pentru a recunoaște persoanele din viața sa. Memorarea vocilor sau asocierea unor semne distincte cu anumite persoane, sunt doar două dintre misiunile Lenei.

Fata povestește că a reușit să găsească soluția pentru a se recunoaște în oglindă. Cicatricea din bărbia și o aluniță situată deasupra sprâncenei au ajutat-o să-și identifice propria imagine.

Nu există tratament pentru afecțiunea bizară a fetei

Femeia care nu se recunoaște în oglindă din cauza bolii, care i-a lăsat fără cuvinte pe oamenii de știință a rpimit o veste proastă. Un tratament pentru afecțiunea sa nu există.

Cu toate acestea, cercetătorii încearcă să investigheze. Ei încearcă să afle informații despre această afecțiune și să ofere speranțe prin intermediul unui tratament. Un prosopagnozic este ușor de recunoscut pentru că atunci când îl întâlnești se simte jenat.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.