Fenomen ciudat într-un cartier din Cluj-Napoca. Oamenii nu pot să se mai odihnească din cauza zgomotelor

Un fenomen ciudat are loc într-un cartier din Cluj-Napoca. Oamenii nu pot să se mai odihnească din cauza zgomotelor, astfel că au făcut mai multe plângeri către primăria orașului, în contextul în care această problemă este veche, iar demersurile de până acum nu au avut succes.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Reclamațiile la Primărie au fost făcute de locuitorii cartierului Gheorgheni din Cluj-Napoca. Oamenii sunt deranjați de zgomotele ce se aud încă de la primele ore ale dimineții. Sunetul nu le permite să se odihnească în locuințele lor.

Mai exact, oamenii se plâng de zgomotele pe care le fac ciorile din cartierul Gheorgheni. Gheorghe Şurubaru, City Manager la Primăria Cluj-Napoca, a spus că a fost făcut un studiu care să arate care sunt cauzele populației excesive de ciori.

„Unul dintre dintre lucrurile care avantajează înmulţirea acestor păsări, este existenţa în jurul municipiului al acestor rampe de deşeuri”, a spus oficialul.

Demersurile de până acum, zadarnice

În urmă cu patru ani, autoritățile din Cluj-Napoca au cumpărat dispozitive de alungare a ciorilor. Conform aceluiași oficial, au fost achiziționate 15 sisteme cu câte două echipamente, fiecare cu ultrasunet şi laser. Acestea au fost amplasate în parcul Simion Bărnuţiu. Însă, aceste demersuri nu par să fi avut rezultate.

„E plin Clujul de ciori, încă din 2002, de când sunt la facultate aici, de atunci e plin de ciori. Le observăm în fiecare seară” și „Pe cine nu deranjează? Gunoaiele neridicate la timp şi împrăștiate reprezintă un motiv pentru care acestea sunt mai prezente”, au spus doi dintre localnici.

Recent, Primăria Generală a Capitalei a surprins după ce a dezvăluit că este gata să cheltuie un milion de lei din bugetul public pentru ciorile din Parcul Cișmigiu. Mai exact, pe un studiu de fezabilitate numit „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”, cu scopul de a scăpa definitiv de acestea.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.