Fenomenul astronomic rar de aliniere a șase planete – Mercur, Marte, Jupiter, Neptun, Saturn și Uranus – într-o linie dreaptă în noaptea de 3 spre 4 iunie

Fenomenul astronomic rar de aliniere a șase planete – Mercur, Marte, Jupiter, Neptun, Saturn și Uranus – într-o linie dreaptă în noaptea de 3 spre 4 iunie este cu siguranță un spectacol impresionant. Acest eveniment nu se va mai întâmpla până în 2080, așa că este o oportunitate deosebită pentru observatori.

Dintre aceste planete, Marte și Saturn vor fi cele mai ușor vizibile cu ochiul liber. Profesorul Danny Steeghs de la Universitatea din Warwick a sugerat că aplicațiile mobile pot fi utile pentru a ghida observatorii în privirea lor spre cer.

Alinierea planetelor va fi diagonală pe cer, cu Saturn cel mai sus, urmat de Neptun, Marte, Uranus și Mercur, iar Jupiter va fi cel mai aproape de orizont.

Acest eveniment astronomic se va repeta în august și în ianuarie 2025, iar în februarie anul viitor, șapte planete se vor alinia, deși într-o ordine diferită.

Dr. Grant Kennedy de la Universitatea din Warwick a explicat că vor fi mai multe evenimente similare în următorii ani, însă va dura aproximativ o sută de ani până când Uranus va ajunge din nou în apropierea lui Neptun pe cer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.