Fermierii din judeţul Maramureş vor organiza o expoziţie-târg cu animale de casă, păsări exotice în perioada 1-3 februarie

Fermierii din judeţul Maramureş vor organiza o expoziţie-târg cu animale de casă, păsări exotice şi vor oferi informaţii copiilor vizitatori, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, unul dintre organizatorii evenimentului şi reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Păsări Mici ‘Creasta Cocoşului’, Marius Stan.

‘Expoziţia noastră are o latură educativă pe lângă cea practică şi ne propunem să familiarizăm elevii şi copiii de grădiniţă cu animalele care se află într-o gospodărie, să cunoască unele specii de animale şi păsări, altfel decât le văd în manuale, reviste sau emisiuni tv, adică pe viu. Micii vizitatorii vor fi însoţiţi la toate standurile, aici vor primii explicaţii şi li se v-a răspunde la toate întrebările, plus că în unele situaţii chiar vor putea atinge unele animale mici de casă. Expoziţia e una mai aparte, una care încearcă să satisfacă curiozitatea crescătorilor pasionaţi, dar şi a copiilor care în viitor, cine ştie, chiar ar putea deveni la rândul lor crescători de animale’, a spus Marius Stan.

Potrivit acestuia, elevii din mediul urban manifestă un foarte mare interes pentru animale şi păsări şi sunt interesaţi de modul cum pot fi crescute.

‘Să ştiţi, copii sunt foarte curioşi, întreabă o sumedenie de lucruri despre animale, despre cum se cresc, dacă ar putea creşte unele animale în oraş. (…) Anul acesta vom avea un spaţiu special pentru copiii mici, unde vor pot intra pentru a atinge iepurii, preţ de câteva momente, pentru a simţi mai de aproape animalul. Am mai avut asemenea experienţe în anii trecuţi şi au fost benefice pentru copii, au fost foarte încântaţi, iar unii ne-au întrebat dacă ar putea creşte animale în oraş, lucru un pic mai dificil’, a precizat Marius Stan.

Cel puţin 25 de expozanţi vor fi prezenţi în standuri cu 30 de găini şi cocoşi de rasă, 90 de iepuri de rasă, 50 de păsări exotice şi 30 de porumbei ornamentali. Vedetele expoziţiei, invitaţii speciali sunt crescătorii care deţin rasa de iepuri Uriaş de Transilvania şi iepurele de Cluj.

Fiecare animal şi pasăre din expoziţie va fi arbitrată în funcţie de standardul fiecărei rase, urmând să fie acordat un punctaj corespunzător, iar câştigătorii vor primi titlul de campion la fiecare rasă în parte.

La expoziţie vor fi prezenţi crescători de animale şi păsări din judeţele Maramureş şi Sălaj, membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Păsări Mici ‘Creasta Cocoşului’. Expoziţia este găzduită în perioada 1-3 februarie la Sala de sport a Liceului Teoretic ‘Emil Racoviţă’ din municipiul Baia Mare. Asociaţia a lansat invitaţii şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Baia Mare pentru a vizita expoziţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.