FESTIVALUL ANUAL AL ȚIPȚERILOR DIN VIȘEU DE SUS ”SUS PE VALEA VASERULUI”

Forumul Democrat al Germanilor din Viseu de Sus, organizația reprezentativă  a țipțerilor din această localitate, continuă o tradiție veche de două secole și organizează în zilele de 9 și 10 august 2014 întâlnirea anuală a minorității germane din această localitate.
Această manifestație va fi onorată de către personalități ale vieții politice, economice  și culturale românești și străine, unul dintre  oaspeții  de onoare fiind ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București, Excelernța Sa dl. Werner Hans Lauk.
Organizatorii au pregătit momente cultural-artistice prezentate de către formații din țară și din străinătate, la manifestație și-au anunțat prezența orchestra,fanfara și grupul de dans ”Reinhard Reissner Big-Band” din Neuburg an der Donau/Germania precum și diferite grupuri de dans din Oradea și Satu Mare. Nu lipsesc nici întrecerile sportive care se vor desfășura duminică pe terenul de fotbal al orașului.
Membrii comunității vor prezenta și oferi produse tradiționale țipțerești precum și un program de muzică corală religioasă, copiii de la secția germană a Liceului Tehnologic Viseu de Sus au pregătit un program literar-muzical iar invitații vor putea admira frumoasa vale a Vaserului într-o călătorie cu Mocanița.
În cele două zile în care se va desfășura acest festival, minoritatea germană din această localitate va încerca să -și prezinte atât ”rădacinile” –tradițiile și obiceiurile păstrate de sute de ani, precum și ”ramurile” –modalitățile și căile de a–și asigura continuitatea și de a-și păstra identitatea etnică pe aceste meleaguri.
Pentru informații și întrebări puteți contacta organizatorii la numerele de telefon : 0040/372624530; 0040/744986242 sau e-Mail: leo@zipserforum.ro.
Afla aici programul fetivalului .Plakatt Zipsertreff 2014
Cu stimă,
 Leopold Langtaler

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.