Festivalul Minorităților „Diversitate și Unitate prin tradiții” 8 mai 2015 Teatrul de vară Dealul Florilor Ediția a V-a

dansFestivalul minorităților „Diversitate și Unitate prin tradiții” este la a V-a ediţie, organizator este Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, partener principal Consiliul Județean Maramureș,

 Ediția din acest an a Festivalului minorităților „Diversitate și Unitate prin tradiții” se desfășoară anul acesta sub emblema Zilelor Maramureşului, eveniment care are ca temă principală Multiculturalismul în spaţiul Maramureşean.

1.    Prezentare: Cecilia Bozga, Bertalan Szoke, Loredana Mihaly şi Radu Pongracz ( se prezintă primul pe urmatorul)

2.     Corul de  copii al Liceului „Nemeth Laszlo” – vor prezenta jocuri și cântece din suflet de copii din repertoriul maghiar, instructor prof  Balint Tunde și Cendeș Monica.

Liceul Teoretic Németh László, este singurul liceu cu limba de predare maghiară din municipiul Baia Mare. A fost înființat în 1998, fiind denumit încă de la înființare după renumitul scriitor, eseist, dramaturg și prozator maghiar născut în Baia Mare, Németh László.

3.    Ansamblul „Soklyata” (șoimișorii) din. Rona de Sus, coordonator prof. Petreski Geta, au adus la Festivalul nostru cântece și dansuri din folclorul tradițional ucrainian. (Cd)

4.     Jocuri și tradiții țigănești Coltau, coordonator Ovidu Kantor

5.     Grupul Folcloric „Hutulii veseli” din Bistra. Repertoriu: cântece

6.     Ansamblul „Veste Rroma” – din Șomcuta Mare, coordonator  prof. Tudor Lakatos  din program dansuri și muzică reprezentativa a etniei rrome.

7.     Forumul democrat dans cd

8.     Elvis Rromano – solist live

9.     Ansambul Folcloric Național „Transilvania gr vocal 3 solist

10. Cehu Silvaniei dans cd
11. Ansamblul Transilvania – dans multicultural

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.