Vișeu de Sus: Festivalul Naţional de Satiră şi Umor Zâmbete în Prier

afis zambete (1)Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor Zâmbete în Prier se desfășoară la Vișeu de Sus în perioada 23-24 aprilie 2016.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local și se află sub egida Uniunii Epigramiștilor din România. Lucian Perța, inițiatorul festivalului, considerat de specialiști drept cel mai mare parodist român, coordonează și această ediție și este și președinte al juriului.

Aproximativ 140 de lucrări au fost trimise din întreaga țară și din Republica Moldova, juriului revenindu-i frumoasa, dar dificila sarcină de a stabili câștigătorii.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, ora 11.00, în Sala mare de ședințe a Primăriei Vișeu de Sus are loc decernarea premiilor concursului ce  s-a desfăşurat pe trei secţiuni: epigrame pe teme date, parodie şi volum de  umor (epigrame,  fabule,  proză  scurtă, etc).

Sunt organizate şi diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: recitaluri umoristice, turniruri epigramatice, lansări de carte şi revistă. Festivalul reuşeşte să aducă la Vişeu de Sus nume de prim nivel în domeniu, ceea ce permite accesul publicului la cele mai bune creaţii literar-umoristice.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.