Festivalul Regional de Teatru pentru licee ”Teatrul – un joc al ideilor” ediția a V-a 2015.

teatru-de-papusiIn data de 27 noiembrie 2015 pe scena Teatrului de Păpuși din Baia Mare s-a desfășurat Festivalul Regional de Teatru pentru licee ”Teatrul – un joc al ideilor” ediția a V-a 2015.

Anul acesta în cadrul finalei festivalului au participat următoarele trupe de teatru:

  1. Trupa Logos, Vaslui cu piesa de teatru ”Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă, prof. coord. Plopeanu Mariana și Doca Anca de la Liceul Liceul Tehnologic Petru Rareş, Bârlad,Vaslui
  2. Trupa Masca, Maramureş cu un fragment din piesa de teatru „Pacea cu zmeii”, de Valeriu Butulescu, prof. coord. Tatiana Cauni, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, Maramureș
  3. Trupa Szinpadiak, Satu Mare cu o adaptare a piesei de teatru„Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Goldoni, prof. coord. dr.Maier Arnold și Luca Laura, Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc”, Satu Mare.

Pe lângă aceste trupe de teatru pe scenă au fost și invitați speciali:

  1. Trupa Open gates to Europe, Iaşi cu piesa de teatru „Viitorul este doar al meu”, piesă scrisă de elevi, prof. coord. Oana Vulpe, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Iaşi care au pregătit un moment de teatru forum prin care au prezentat o problemă majoră cu care se confruntă majoritatea adolescenților. Publicul a fost foarte receptiv deoarece această formă de teatru implică comunicarea directă cu publicul și participarea publicului în găsirea soluților pentru rezolvarea problemei în jurul căruia este conturată piesa de teatru.
  2. Mihaela Rodica Despan, o tânără în vârstă de 15 ani din Prahova care a susținut un monolog denumit Inedit show, fiind coordontată de către prof. coord. prof.dr. Gabriela Despan, Liceul Tehnologic ”Maneciu Ungureni”, Prahova. Mihaela ne-a impresionat extrem de tare și ne bucurăm foarte mult că a acceptat să presteze pentru publicul băimărean.

Juriul a oferit următoarele premii:

Premiul I trupei de teatru Logos, Vaslui

Premiul II trupei de teatru Masca, Maramureș

Premiul II trupei de teatru Szinpadiak, Satu Mare

Premiul III trupei de teatru Novăcenii, Gorj.

A existat un premiu special pentru trupa de teatru Open gates to Europe deoarece au ales să participe în cadrul acestui concurs cu o secțiune diferită de cele pe care erau pe grila festivalului.

Organizatorii doresc pe această cale să aducă mulțumiri sponsorilor acestui Festival Regional de Teatru pentru licee, Paul Cojan şi Daniel Moiş, foşti absolvenţi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare şi foşti actori în Trupa Masca, și de asemenea mulțumiri tuturor spectatorilor, juriului și participanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.