Fiara marină, de 17 metri, adusă la mal de poluarea cu gudron. Puțini și-au dat seama ce este

Cei aflați în apropierea unei plaje de pe litoralul israelian au avut parte de o priveliște dezolantă.

O balenă lungă de 17 metri a ajuns pe una dintre plajele rezervației Nitzanim din estul Israelului. Conform specialiștilor, animalul ar fi fost ucisă de apa otrăvită, zona fiind cunoscută ca una afectată serios de poluarea masivă, inclusiv cu gudron.

În ultimele săptămâni, litoralul israelian, de-a lungul coastei mediteraneene, de la Galileea la Ashkelon, a fost poluat cu cantități uriașe de gudron. Din păcate, sursa nu este cunoscută, însă autoritățile bănuiesc că substanța a fost descărcată ilegal de navele cisternă din regiune.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Gudronul a ajuns și pe plaje

La începutul lunii februarie 2021, autoritățile israeliene luau decizia să curețe litoralul de la Marea Mediterană după ce s-a descoperit deversări a poate sute de tone de bitum de pe o navă.

La vremea respectivă, vânturile puternice şi valurile neobişnuit de mari zguduiau coasta israeliană, ducând la deversarea a unor cantități mari de gudron pe plaje, de la Rosh HaNikra, lângă Liban, până la Aşkelon, la marginea Fâşiei Gaza.

Pentru minimizarea daunelor, coastele țării au fost străbătute de voluntari și cadre militare pentru a elimina substanța poluabilă de pe plaje.

De ce a murit balena

După găsirea cadavrului, specialiștii au prelevat probe de la animal pentru a determina cauza morții.

În timpul autopsiei, s-a găsit lichid pe bază de ulei în plămânii balenei şi, deşi nu a fost în mod sigur legat de moartea sa, o analiză a momentului în care a murit balena poate ajuta la lămurirea misterului.

Aceasta va stabili dacă balena a murit înainte sau după ce substanțele periculoase au ajuns în apele Mării Mediterane.

Sursa: a1.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.