Fiecare părinte își dorește un copil sănătos și fericit. Știai că petrecerea timpului în aer liber poate face asta? 

Fiecare părinte își dorește un copil sănătos și fericit. Știai că petrecerea timpului în aer liber poate face asta? 

A ieși afară și a explora în aer liber este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului tău, atât fizic, cât și mental. Chiar dacă tind să se murdărească sau să-și rupă hainele și încălțămintea, este important să îți lași copiii să se joace afară, deoarece beneficiile jocurilor în exterior sunt numeroase.

Fii bine pregătit pentru ieșirile afară ale copilului tău. Prin urmare, alege hainele potrivite: confortabile și rezistente. Când vine vorba de pantofi, alege diferite modele de încălțăminte pentru cei mici, de la cizmele de ploaie, la ghete de drumeție, pentru că acestea îi vor ajuta să facă față celor mai alunecoase situații.

Iată de ce copilul tău va fi mai fericit și sănătos dacă se joacă afară:

Jocul în aer liber le permite copiilor să facă mișcare

Să te joci de-a v-ați ascuns, lapte gros și să alergi liber poate fi foarte benefic pentru copilul tău. Copiii activi au oase mai puternice, mușchi mai bine dezvoltați și sunt mai puțin susceptibili de a fi supraponderali decât copiii sedentari. În plus, ei nu văd jocul în aer liber ca pe un sport, ci ca pe un moment plăcut în care se pot distra! Și de ce să nu implici întreaga familie organizând o plimbare în pădure?

Copiii câștigă încredere atunci când se joacă în aer liber

Prin explorare, copiii învață să fie curajoși și să aibă încredere în ei înșiși. Mersul pe bicicleta, alergarea și învățarea de noi jocuri îi ajută să devină mai confortabili cu mediul înconjurător. Lasă-i să se joace liber (dar întotdeauna cu atenție), astfel încât să învețe să măsoare riscul și să își dezvolte abilitățile de a face față situațiilor necunoscute. Pe termen lung, vor avea mai multă încredere în ei și în propriile puteri.

Jocul în aer liber le permite copiilor să-și lase imaginația liberă

Posibilitățile nenumărate de a se juca le permit copiilor să-și dezvolte imaginația. Fortificarea unui castel de nisip, jocul de-a super eroul preferat sau construirea unei cabane în pădure vor stimula creativitatea copilului tău și îi va permite să vadă lumea dintr-o nouă perspectivă. De asemenea, aceste activități le pot dezvolta abilitățile sociale și pot învăța cum să-și rezolve probleme.

Lasă copiii să se joace afară pentru a-i menține sănătoși

Jocul în aer liber le permite copiilor să obțină multă vitamină D de la soare, mai ales vara. În plus, a fi afară, a te murdări și a te expune la pământ și bacterii este o modalitate naturală de a întări sistemul imunitar și de a reduce riscul de alergii.

Sfaturi utile pentru menținerea curățeniei la intrarea în casă

  • Așează o cutie sau o geantă robustă lângă ușa din față, pentru ca atunci când vin acasă, copiii să-și pună înăuntru hainele murdare. Aceștia vor trebui să-și scoată pantofii în același timp, pentru a evita pătrunderea de noroi și pământ în casă.
  • Asigură-te că ai un detergent pentru rufe murdare la îndemână și pune hainele direct la spălat, ținând cont de cele câteva trucuri eficiente pentru curățarea impecabilă a acestora. Capsulele de tip pods sunt excelente pentru îndepărtarea petelor și pentru a face hainele copilului tău curate, proaspete și pregătite pentru următoarea lui ieșire.

În concluzie, de fiecare dată când copilul tău are timp și când vremea nu este mult prea neprietenoasă, oferă-i posibilitatea de a se distra în aer liber, pentru că acest lucru nu poate decât să îi aducă beneficii. Și tu, ai vreun sfat pentru ca ieșirile copiilor tăi să meargă bine?Sursa foto: Pexels.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.