„FII PREVENTIV, ALEGE SIGURANŢA!” mesajul transmis de poliţişti elevilor din ARINIŞ

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Grupei Canine şi cei de la Postul de Poliţie Comunal Ariniş au reluat activităţile preventive adresate copiilor, oferindu-le acestora o lecţie despre siguranţa personală, asezonată cu un exerciţiu de dresaj canin.

La mijloc de ianuarie, recomandările preventive au ajuns la cei peste 60 de elevi care frecventează şcoala din localitatea Ariniş.

Cu cei din ciclul primar au fost abordate teme privind pericolele nerespectării regulilor de circulaţie şi capcanele mediului online. Prezentarea unor tematici specifice vârstei lor printr-o abordare ludică a generat discuţii interactive şi a avut efectul scontat, acela de a stârni interesul şi implicarea copiilor.

Celor din ciclul gimnazial poliţiştii le-au explicat aspecte privind răspunderea penală a minorilor şi modalitaăţi de prevenire şi combatere a fenomenului de bullying. Pentru că indiferent de vârstă, unele reguli trebuie cunoscute şi respectate, poliţiştii au insistat asupra importanţei protecţiei personale şi asupra felului în care trebuie să acţioneze în anumite situaţii de risc, recomandându-le elevilor să nu încerce să-şi rezolve singuri problemele, ci să apeleze la sprijinul adulţilor!

Ziua de şcoală s-a încheiat în curtea şcolii, în compania lui Vis. Echipajul Grupei Canine a oferit copiilor un adevărat spectacol de dresaj canin, care a fost aplaudat de toţi cei prezenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.