Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighetu Marmației , Comisia pentru Cultură , Culte  și Minorități  PNL a comemorat  sâmbătă, 21 aprilie 2018,  65 de ani de la moarte lui  Gheorghe I. Brătianu în cadrul unui eveniment istoric

Filiala PNL Maramureș, Organizația PNL Sighetu Marmației , Comisia pentru Cultură , Culte  și Minorități  PNL a comemorat  sâmbătă, 21 aprilie 2018,  65 de ani de la moarte lui  Gheorghe I. Brătianu în cadrul unui eveniment istoric

 Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Simpozionului: „Gheorghe I. Brătianu, 65 de ani de la moarte”  și a cuprins mai multe momente importante: vizita la Memorialul Sighet – Sala Gheorghe I. Brătianu, simpozionul de  la sala George Enescu în cadrul căruia au conferențiat dr. Liviu Brătescu, prof. dr. Bogdan Caranfilov, dr. Marius Oprea, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și s-a încheiat cu o slujbă religioasă la troiță și depunerea de jerbe de flori la mormântul marelui istoric,  din Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației.

La eveniment au participat : prim-vicepreședintele PNL, primarul municipiului Oradea-Ilie Bolojan, vicepreședinte PNL-deputat Florin Roman, vicepreședinte  PNL -deputat Lucian Bode , președinți ai filialelor PNL din județele Sălaj și Satu Mare, precum și liberali ai organizației PNL Maramureș, dar și simpatizanți, reprezentanți ai societății civile.

Președintele PNL Sighetu Marmației, av.Daniela Onița Ivașcu a declarat :

“La Sighetu Marmației a avut  loc un eveniment important, un eveniment care marchează 65 de ani de la moartea marelui om politic și istoric , Gheorghe Brătianu. Am organizat un eveniment  la care au participat oameni politici, simpatizanți dar și reprezentanți ai societății civile .

Nu am dorit să dăm o anumită conotație acestui eveniment , am gândit un eveniment pentru toți cei care sunt români adevărați deoarece în esență Gheorghe Brătianu  aparține poporului român, a fost un mare român,un mare istoric și om politic , a cărui memorie trebuie respectată  și este datoria noastră să facem acest lucru.

În  fiecare an,  PNL  Sighet  comemoreză  această dată a morții lui Gheorghe Brătianu, dar  înainte de a fi oameni politici ,  suntem români și este obligatoriu să ne respectăm istoria , să respectăm oamenii care au scris istoria, să transmitem mai departe această moștenire  scrisă cu multă durere , aici la Sighetu Marmației.

Lumea de mâine nu poate exista fără memorie , fără credință și fără morală”

Publicată de PNL Organizatia Sighetu Marmatiei pe 21 Aprilie 2018

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.